banner564

Siber sonuçtan emin

Toplumdan gelen arzu doğrultusunda aday olduğunu ifade eden Siber, KKTC’nin ilk kadın cumhurbaşkanı olacağını söyledi

Siber sonuçtan emin
banner598
 Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, katıldığı bir televizyon programında seçim çalışmaları ve ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.
Siber, halkın o makamda güveneceği ve gerçekten halk için çalışan bir Cumhurbaşkanı görmek istediğini ve bu nedenle seçimi kazanacağına inandığını söyledi.
Toplumun değişim istediğini ifade eden Siber, “Bunun için adayım, halkıma hizmet etmek için adayım” dedi. 
Yapamayacağına inandığı, kendine güvenmediği hiçbir konuda talepkar olmadığına işaret eden Siber, “Seçileyim de o makama oturayım düşüncesi bende hiç oluşmadı. Makamlara meraklı değilim ama bu toplum değişim bekliyor, hizmet bekliyor” ifadesini kullandı.  Siber, seçilmesi halinde tüm halkı kucaklayan, halk için çalışan bir Cumhurbaşkanı olacağını belirterek, ortak aklın önemine vurgu yaptı. 

“Çalışma grupları oluşturacağız”
Cumhurbaşkanlığının bağımsız bir makam olduğunu belirten Siber, Cumhurbaşkanının bir siyasi partinin lideri gibi davranamayacağını kaydetti. 
Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde birçok çalışma grupları oluşturacaklarını belirten Siber, özellikle müzakere ile ilgili gurubun içerisinde, halkın, tüm siyasi partilerin temsilcileri, akademisyenler, Kıbrıs konusunda deneyimli insan kaynakları yer alacağını vurguladı. 

“Halkımla hep iç içe oldum”
Toplumdan gelen arzu doğrultusunda CTP-BG’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu anımsatan Sibel Siber, kendisine dönük bazı çevrelerce dile getirilen eleştirileri de şöyle yanıtladı: 
“Bazıları siyasette pişmediğimi söylüyorlar. İyi ki pişmedim. Ben bu ülkenin insanıyım. Halkımla hep iç içe oldum. 25 yıl boyunca halkıma doktor olarak hizmet verdim. Başbakanlık dönemimde halkımız yapılamayanları yapan, konuşulamayanları konuşan ve her şeyi halkı ile paylaşan bir Başbakan gördü. Bu halkta heyecan yarattı.”

“İlk kadın cumhurbaşkanı olacağım”
Partisi CTP-BG ile Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağına olan inancının tam olduğunu vurgulayan Sibel Siber, bunu halkın verdiği mesajlardan anladığını ifade etti.  Siber, seçilmesi halinde, tüm halkı kucaklayacak şekilde ülkenin ilk kadın Cumhurbaşkanı olacağını ve halkla birlikte oluşturulacak ortak akılla hareket etmek suretiyle tüm sorunların üzerine gidip çözümler üreteceğini anlattı.  Siber, “Bu toprak parçasında hepimizin geçmişinde türlü türlü hikayeler vardır, acılar vardır, göçler vardır ama geleceğimiz ortaktır. Ortak geleceğe birlikte yürüyeceğiz ve kazanacağız. ‘Biz’ olacağız ve güçleneceğiz” dedi. 

 “Çözüm mümkün” 
Kıbrıs konusunda son dönemde yaşanan tartışmalarla ilgili sorulara da yanıt veren Sibel Siber, Kıbrıs’ın çevresindeki tüm doğal kaynakların iki toplumun ortak malı olduğunu vurguladı. Rum Lider Nikos Anastasiades’in masadan kalkmasını “kabul edilemez” olarak niteleyen Siber, tüm krizlerin çözümünün müzakere masası olduğunu kaydetti. 

“Meclis’in performansı çok iyi”
Programda, Meclis’in geride bıraktığı yıldaki performansını da değerlendiren Sibel Siber, son bir yılda meclisin performansının “çok iyi” olduğunu ve “iyi bir ivme” yakalandığını anlattı. 
Siber, Kamu Reformu Yasası ile ilgili olarak da, kısa bir süre içerisinde meclisten geçmesini beklediklerini, hükümetin de muhalefetin de bu yasanın geçmesini desteklediğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473