banner564

Savaşan bilgi verdi

Trafik Kazalarını Önleme Derneği yetkilileri, YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti

 Savaşan bilgi verdi
banner598
Trafik Kazalarını Önleme Derneği yetkilileri, YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre; dernek yetkilileri, YDÜ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ve Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene’den sağlık hizmetleri ile ilgili bilgi aldı.
YDÜ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ziyarette yaptığı konuşmada, YDÜ’nün, KKTC’deki ölümlü trafik kazaları ve alınması gereken önlemlerin konu edildiği “trafikte yaşamı seç eğitim semineri”, “fahri trafik müfettişliği eğitimi” gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptığını anımsatarak, trafik kazalarının önlenmesinde toplumun bilinçlendirilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. 
YDÜ’nün üstüne düşen sorumlulukları dün olduğu gibi yarın da yerine getireceğini söyleyen Savaşan, “yola çıkan köpek faciaya sebep oldu” gibi gazete başlıklarının tekrarlanmaması için YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’in inisiyatifi ile YDÜ Hayvan Hastanesi’nin belediyeler ile işbirliği yaptığını belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene de yaptığı konuşmada, hayvan ve dolayısıyla da toplum sağlığı konularında çok hassas olduklarını ifade etti. YDÜ Hayvan Hastanesi’nin modern tıbbın bütün gereklerini yerine getirdiğini söyleyen Ergene, “Hastanemiz, altyapısı, ameliyathaneleri, muayene odaları, ilk müdahale bölümü, laboratuvarları ve yoğun bakım üniteleriyle ülkemizin bütün ihtiyacına cevap verebilecek şekilde hayat bulmuştur” dedi
“Ülkede pek çok kazaya sebebiyet veren sokak köpekleri ve kedilerinin çoğalmaması amacıyla gerek belediyeler gerekse de Hayvan Severler Platformu ile protokoller yapıldığını” kaydeden Ergene, “Yaptığımız bu uygulamalar ile trafik kazalarının önlenmesine de katkı yapmayı hedefliyoruz... Ülkemizde hayvan sevgisinin artması için çalışacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473