banner564

Mersin Kapısı açık

Bakan Şahali, Türkiye ve AB ülkelerine, kaliteli ürün pazarlamanın mümkün olduğunu belirtti

Mersin Kapısı açık
banner598
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, iyi tarım uygulamaları ve nitelikli üretimin önemini vurgulayarak, “Üretimin nitelikli ve pazar değeri yüksek bir biçimde yapılmasıyla Mersin kapısının açık mı kapalı mı olduğunun cevabını ortaya çıkar...Esas olan o kapıdan girecek kriterleri sağlamak ve girdikten sonra da o noktadaki tüketicinin beklentilerine yanıt verecek ürünleri yetiştirmektir” ifadesini kullandı.
Şahali, konuk olduğu bir televizyon programında yaptığı konuşmada, kaliteli ürünlerle hem Türkiye, hem de AB ülkelerine ürün pazarlamanın mümkün olduğunu belirtti.
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Mersin Limanı’nın kapısının kapalı olduğu yönünde yapılan değerlendirmelere değinen Şahali, “Türkiye, AB ile gümrük birliği içinde olduğundan, Mersin, AB gümrük sınırıdır aslında. Bu nedenle AB pazarına girebilmek için aranan koşullar Mersin’den içeriye girmek için de geçerli koşullardır. Nasıl ki bizim nitelikli ürünlerimiz hiç bir sıkıntı yaşamadan bu pazarlara ulaşabiliyor, o zaman Mersin kapsının açık olduğu da ayan beyan ortadadır” dedi.

Suyun kullanımına yönelik hazırlıklar
Türkiye’den gelen suyun tarımda kullanılacak kısmının planlanmasıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgiler veren Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, su ile ilgili tartışmaların gölgesinde kalan bir çok çalışma olduğunu anlattı.
Şahali, suyun tarımda kullanılacak kısmından sorumlu olacak Su İşleri Dairesi ve Tarım Dairesi’nin son derece hassas bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi.
Su İşleri Dairesi’nin suyun yönetimini üstlenecek ve işletmecilerin yürüteceği pratik çalışmaların da yönetim ve kontrol mekanizmasının başında yer alacağını dile getiren Şahali, Tarım Dairesi’nin ise tarımsal amaçlı suyun kullanılacağı alanlardaki ürün çeşitliliğinin gerçekleştirilmesi, toprak analizlerine bağlı olarak farklı dönemlerde hasadı gerçekleştirilerek tüm yıla yayılmış bir hasat imkanını yaratacak üretim planlaması ile ilgili ciddi bir gayret içinde olduğunu vurguladı.
Suyun fiyatı ile ilgili endişelerin sorulması üzerine Şahali, bir yandan ülkede mevcut üretimin geliştirilmesini hedeflerken, bunun önüne suyun fiyatını engel olarak koyarak gelişme imkanını ortadan kaldırmanın söz konusu olamayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473