banner564

Umut arttı

Çavuşoğlu, Kıbrıs’ta her iki halkın da haklarını garanti altına alacak şekilde, siyasi eşitliğe ve iki kesimliliğe dayalı bir çözümü desteklediklerini belirtti

Umut arttı
banner598
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir coğrafyada olduğunu ve etrafında ciddi sorunların bulunduğunu söyledi.
Kıbrıs'ta yaşanan gelişmelere değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi, "Elbette, çözülmeyen ya da çözümü dondurulmuş sorunlardan bahsettik. Bunlardan bir tanesi de Kıbrıs'tır ama Kıbrıs için umutlarımız arttı. Ada'da devam eden müzakereleri, her iki halkın da haklarını garanti altına alacak şekilde, siyasi eşitliğe dayalı, iki kesimliliğe dayalı bir çözümü destekliyoruz. Müzakereler devam ediyor, zor konular var ama yeter ki inanalım, bunları da başarabiliriz." 

“Ruhani, Türkiye'ye gelecek”
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İran'a gittiklerini ve İran'a önem verdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Biz İran'a mecbur kaldığımız için değil, muhtaç olduğumuz için değil; herkes İran'ın karşısındayken Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde İran'ın lehine oy veren ülkeyiz. İran bizim kardeşimiz ama İran'ın yanlış politikalarını eleştirebiliriz. Amerika'nın yanlış politikalarını eleştiriyoruz. Rusya'nın yanlış politikalarını sonuna kadar eleştiriyoruz. İran'ın mezhepçi politikalarına karşıyız" dedi. Çavuşoğlu, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'ın kısa bir süre içinde Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473