banner564

İstanbul'un iki yakası üçüncü kez birleşti

İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakaları üçüncü defa birleşti.

İstanbul'un iki yakası  üçüncü kez birleşti
banner598
İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakaları üçüncü defa birleşti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle yerleştirildi.
Köprünün tam ortasında gerçekleştirilen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal da hazır bulundu.
Bakan Yıldırım, Cumhuriyet tarihinin en önemli altyapı projeleri arasında gösterilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün birleştirme töreninde yaptığı konuşmada, üçüncü kez boğazın iki yakasının bir araya geleceğini söyledi.

Börekten köprü maketi ilgi çekti
Tören alanına getirilen ve Bursalı bir börek ustasının hazırladığı "börekten üçüncü köprü maketi" büyük ilgi gördü.
İkizler Börek'in sahibi Hasan Acar, daha önce 2023 metre uzunluğunda börek yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiklerini belirterek, bu önemli günün anısına böyle bir maket hazırladıklarını söyledi.
Tören sonrası yanına giderek maketi inceleyen Erdoğan, maketten börek keserek gazetecilere ikram etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473