banner564

Toplum fakirleşiyor

Cemal Özyiğit, son yayınlanan raporun, ülkede ekonominin iyiye gitmediğinin göstergesi olduğunu belirtti

Toplum fakirleşiyor
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kuzey Kıbrıs Ekonomisi Rekabet Edebilirlik Raporu'nun, ülkede ekonominin iyiye gitmediğinin göstergesi olduğunu belirterek, “Ortaya çıkan rakamlar, toplumun günden güne fakirleştiğinin ve alım gücünün düştüğünün göstergesi” dedi.
Özyiğit, dün yaptığı yazılı açıklamada, Ticaret Odası'nın hazırladığı Kuzey Kıbrıs Ekonomisi Rekabet Edebilirlik Raporu ile KKTC Merkez Bankası, Merkez Bankası Risk Merkezi’nin Kuzey Kıbrıs ekonomisiyle ilgili rapor ve açıklamalarını değerlendirdi.
Kuzey Kıbrıs Ekonomisi Rekabet Edebilirlik Raporu göre, Kuzey Kıbrıs'ın rekabet edebilirlikte 141 ülke arasında 121. sırada olduğuna işaret eden Özyiğit, geçen yıldan daha kötü bir durumda bulunulduğunu kaydetti.

"Karşılıksız çek sayısı arttı"
Cemal Özyiğit, KKTC Merkez Bankası'nın dördüncü çeyrek raporuna göre, çek kullanmaktan men edilen kişi sayısının 2014'te 3 bin 366 iken, bu sayının geçen yıl Aralık sonu itibariyle 3 bin 699'a ulaştığını söyledi.
Bu rakamın son altı yılın en yüksek ikinci basamaklı sayısını oluşturduğuna dikkat çeken Özyiğit, 2015'te çek kullanmaktan men edilenlerin sayısının 2014'e göre yüzde 9,89 oranında arttığını belirtti.
Özyiğit, 2015 yılında mevduat toplamının yüzde 18.5 artmasının da salt tasarruftan kaynaklanan bir artış olmadığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473