banner564

Öfke dorukta

Meclis önünde toplanan sendikalar, “Yüzde 30’luk artışa siyasi partilerin değil asgari ücretlilerin ihtiyacı var” yazılı pankart açtı

Öfke dorukta
banner598

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) ve Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) yöneticileri, meclis önünde toplanarak, hükümetin siyasi partilere verdiği katkı payının yüzde 30 arttırılmasını protesto etti.
“Yüzde 30’luk artışa siyasi partilerin değil asgari ücretlilerin ihtiyacı var” yazılı pankart açan sendikalar yetkilileri, ortak bir açıklama yapıp, rahatsızlıklarını dile getirdi. Sendikacılar da sendikaları adına açıklamalarda bulundu.

Bengihan: Bencilce oldu
İlk konuşmayı yapan KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, hükümetin ekonomik kriz olduğunu söylediği dönemde vatandaştan fedakarlık beklerken siyasi partilere verilen katkı payına yüzde 30 artış yapmasını eleştirerek, hükümetin kriz olduğunu söylerken hayata geçirdi uygulamaların bencilce olduğunu savundu.

Ersoy: Sadece emekçilerden
Tıp-İş Genel Sekreteri Arif Ersoy ise, devlet olmanın gereğinin başta çevre, eğitim ve sağlık olmak üzere insanın temel yaşama ve gelişme hakkını etkileyen her şeyin devlet politikası haline getirilmesi olduğunu belirtti.

Serdaroğlu: Misyon yok
Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hükümetin icraatlarını 2019’da da sık sık toplanarak, protesto edeceklerinin görüldüğünü söyleyerek, toplumun birçok sorunu olduğunu ancak hükümetin çözecek siyasi anlayış ve misyonu olmadığını ileri sürdü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473