banner564

Turistlerin çoğu  Türkiye’den

5 Yıldızlı büyük oteller yılbaşını yüksek dolulukla geçirecek

Turistlerin çoğu  Türkiye’den
banner598

Pelin YÜKSELAY
    Kuzey Kıbrıs’taki 5 yıldızlı otellerin önemli bir kısmının yılbaşını yüzde yüz dolulukla geçireceği bildirildi. Diyalog’a konuşan Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç, 5 yıldızlı büyük otellerde doluluğun yüksek olduğunu, küçük otellerin doluluk oranlarının ise geçen yıla göre düştüğünü belirtti.
   Küçük otellerin yeni yılda iç piyasadan faydalandığının söyleyen Özboğaç, ekonomik krizin vatandaşları vurduğunu bunun da yeni yıldaki doluluk oranlarına yansıdığını kaydetti. 
“İç piyasadan beklediğimiz enerjiyi alamadık” diyen Özboğaç, ülkede bir belirsizliğin hüküm sürdüğünü bunun da yeni yıl doluluk oranlarına yansıdığını ifade etti. 
Turizmin tüm yıla yayılması gerektiğinin altını çizen Özboğaç, bu kış Almanya operasyonlarının iyi gittiğini ve geçen yıla göre daha iyi olduğunu kaydetti.
   DHA’ya konuşan Merit Royal Otelleri Genel Müdürü Aybars Kutluba da, Meritler olarak tüm otellerinin yüzde yüz doluluk oranında olduğunu söyledi. Otellerde şu anda satışları kapattıklarını kaydeden Kutluba, "Yılbaşı gecesinde Meritlerde eğlence yaşanacak. Misafirlerimizin en iyi şekilde bir tatil geçirmesi için her konuda hazırız. Bizim otellerimizde Sıla, Ziynet Sali, ünlü isimler ve yerel sanatçılar sahne alacak" dedi.


Otel yetkilileri ne dedi?

Ercan Turhan ( Merit Crystal Cove Genel Müdürü ):
Geçtiğimiz yılbaşında olduğu gibi, bu yılbaşında da yüzde yüz doluyuz. Biz Merit Crystal Cove Hotel olarak her zaman özel dönemleri yoğun taleple ve güzel bir doluluk oranıyla kapatıyoruz. Müşterilerimiz ağırlıklı olarak Türkiye’den ve Orta Doğu ülkelerinden. Müşterilerimize unutulmaz bir yılbaşı yaşatmak için tüm hazırlıklarımız tamam. 

Mine Gürses( Merit Lefkoşa Genel Müdürü):
2019 yılına da 2018 yılında olduğu gibi yüzde yüz doluluk oranıyla giriyoruz. Otelimizde iki farklı organizasyon bulunduğundan, müşterilerimizin tercihleri arasında olduk. Müşterilerimiz hem Kıbrıslı Türkler hem de Türkiye’den gelecek misafirlerimiz. Onlara unutulmaz bir yeni yıl gecesi yaşatmayı umut ediyoruz. 

Mehmet Mülayim (Limak Cyprus Deluxe Hotel Genel Müdürü):
Limak olarak yeni yıla hazırız. Otelimiz beklentileri karşılıyor. Otelimizde Ümit Besen ile Pamela sahne alacak.

Özer Özbilgehan (Acapulco Otel Pazarlama Müdürü)
Geçtiğimiz yıl, yılbaşında yüzde 100 doluluk oranına sahiptik. Bu yıl doluluk oranımız ne yazık ki yüzde 50. Müşterilerimiz Türkiyeli, Kıbrıslı karışık. Şunu belirtmem lazım bu uçak bilet fiyatlarıyla ve bu kadar az seferle turizm yapamayız. Yerel bir havayoluna acil olarak ihtiyacımız vardır. Yerel havayolu kurulmayacaksa da Türk Hava Yolları’nın acil olarak KKTC’ye sefer sayılarını artırması gerekmektedir. Ülkedeki yatak kapasitesi artıyor, gelen öğrenci sayısı artıyor, uçakların sefer sayıları artmıyor. Talep fazla olduğundan bilet fiyatları da en uç noktalarda. Peki, biz nasıl turizm yapacağız? Uçak bilet fiyatlarını duyan Türkiyeli müşteri, o paraya her şeyini karşılayıp Antalya’da bir otelde yeni yıla giriyor. Müşterileri getiremiyoruz ki. Sıkıntı büyük. Yaz sezonu da eğer yerel bir havayolu kurulmazsa ya da THY sefer sayılarını artırmazsa aynı sıkıntıları yaşayacağımızı tahmin ediyorum. Acil önlem şart.

Burcu Beyoğlu (Sempati Otel Direktörü):
Yeni yılda doluluk oranımız yüzde 87. Geçtiğimiz yeni yılda bu rakam yüzde 100’dü. Bizim müşterilerimiz genelde Kıbrıslı Türkler. Bu yılda ekonomik kriz olduğundan doluluk oranlarımızın düştüğüne inanıyorum.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473