banner564

Utanıyoruz

Antika Girne Limanında paha biçilmez binalar yıkılmaya yüz tuttu

Utanıyoruz
banner598

Raif DOĞRU
Kıbrıs’ın turizm merkezi olarak bilinen Girne Antik Limanı’nda paha biçilmez değerdeki binaların yıkılmaya yüz tutması, yerlilerden daha çok turistlerin tepkisine yol açıyor. Limanı gezmeye giden turistler gördükleri manzara karşısında tepkilerini ortaya koyuyor ve “Bu tarihi limana yazık ediyorsunuz” diyor.
   Havanın güneşli olması nedeniyle dün Girne Antik Limanı’na giden, KKTC hariciyesinin önemli isimlerinden Büyükelçi Dilek Yavuz Yanık da, gördüğü manzara karşısında adeta isyan etti. Yavuz, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:
   “Relax olmak, güzel havadan yararlanmak, labalubalardan kurtulmak, kısacası detoks olmak amacıyla dünyanın en güzel limanlarından biri diye hava attığımız limana geldim…Ve ne umdum ne buldum…”

Nurettin Yardımcı’yı arıyoruz

   Otel ve restoran işletmecisi Ahmet Aydeniz de, limanın bugünkü haline isyan edenlerden. Aydeniz, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti: 
   “1975 yılında Türkiye’den Kıbrıs’a eski eserlerin başına atanan Nurettin Yardımcı ile çok iyi dost arkadaş olmuştum (Sonradan Türkiye müzeler ve eski eserler sorumlusu oldu). Onun zamanında Girne limanının herhangi bir duvarına abartısız çivi bile çakılamazdı, hatta bir defasında Martı restoranın duvarına Azerbaycanlı bir sanatçı tarafından yapılan alçı heykelleri anında söktürmüştü. Şimdi ikide birde sözüm ona ‘Anavatan’ın Herşeye Burnunu Soktuğunu’ geveleyen ‘Tinyozlar’ gidip Girne limanının halini görsünler!” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473