banner564

En küçüğü 4 yaşında 

1974’te topluca katledilen şehitlerden kimlik tespitleri tamamlanan 15’i daha defnedildi

En küçüğü 4 yaşında 
banner598

Muratağa’da 14 Ağustos 1974’te topluca katledilen şehitlerden kimlik tespitleri tamamlanan 15’i daha, dün Muratağa-Sandallar Şehitliği’ne defnedildi. 79 yaşındaki Hasan Hüseyin dışında, defnedilen 14 şehidin tümü, kadınlar ve çocuklardı.
Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından başlatılan çalışmalar neticesinde kimlikleri belirlenen; 18 yaşındaki Rahme Hasan, 79 yaşındaki Hasan Hüseyin, 68 yaşındaki Nadire Süleyman Ruso, 16 yaşındaki Sevim Arif, 4 yaşındaki Şeniz Arif, 13 yaşındaki Seval Arif, 35 yaşındaki Emine Bayram, 50 yaşındaki Ayşe Hüseyin Osman, 79 yaşındaki Emine Mehmet Salih, 19 yaşındaki Serpil Mehmet, 18 yaşındaki Sevgül Mehmet, 55 yaşındaki Emine Halil Kasap, 40 yaşındaki Fatma Erdoğan ve 14 yaşındaki Emine Süleyman ve 73 yaşındaki Rahme Hasan için ilk olarak Şehitler Camii’nde saat 10.00’da ayrı ayrı cenaze namazları kılındı. Cenaze namazlarını Din İşleri Başkanı Talip Atalay kıldırdı.
Daha sonra Muratağa- Sandallar Şehitliği’ne getirilen naaşlar askeri törenle defnedildi.
Şehitlerin defni sırasında saygı duruşu ve saygı atışında bulunuldu. Tabutlara sarılı bayraklar şehitlerin yakınlarına teslim edildi.
Defin törenine Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile diğer askeri ve sivil yetkililer ile şehitlerin aile ve yakınları katıldı.

Katliam asla unutulmayacak
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan törende yaptığı konuşmada, 44 yıl önce 14 Ağustos 1974 tarihinde 26 günlük bebekten 95 yaşındaki ihtiyara kadar 126 masum ve savunmasız insanın katledilerek, dozerlerle toprağa gömülmesini Kıbrıs Türk halkının asla unutmayacağını kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474