banner564

‘Ölümüne direniriz’

Kıb-Tek’in ayrıştırılıp satılacağını ileri süren Özkıraç, kurumun korunması için yönetim kuruluna çağrı yaptı:

‘Ölümüne direniriz’
banner598

Arzu KÖPRÜLÜ
Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), ve bağlı bulunduğu Türk-Sen’in yetkilileri dün KTÖS’te bir basın toplantısı düzenleyerek, son günlerde Kıb-Tek emekçileri üzerinden yapıldığını ileri sürdüğü bilgisiz ve amacını aşan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 
Toplantıda, Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, El-Sen Mali Sekreteri Hüseyin Sönmezoğlu birer konuşma yaptı. El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif’in hazırlanan bildiriyi okumasının ardından sorulara cevap verildi.
El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, sürekli gündemde tutulan Kıb-Tek üzerinden, ayrıştırılıp satma oyunu oynandığını ileri sürerek, “Aksa lobisi ve kablo lobisi olarak adlandırabileceğimiz arkasında sermayenin olduğu bu kesime ucunda ölüm de olsa direneceğiz” dedi.
Kendilerinin yıllardır Kıb-Tek’e yatırım yapın diye çağrıda bulunduklarını, alınacak 4 cihaz için hala ihaleye bile çıkılmadığını anlatan Özkıraç, “Kıb-Tek çalışanlarının maaşlarına laf edenler, çalışırken yaralananlara geçmiş olsun demek için telefon bile etmedi” şeklinde konuştu.
Bazı siyasilerin Kıb-Tek’le ilgili “battı, zarar eder” söylemlerine de açıklık getiren Özkıraç, “YDP Başkanı Arıklı, 12 kuruşa elektrik getirecekmiş, getirsin de görelim altına ilk imzayı ben atarım” ifadelerini kullandı.
Kuruma karşı yürütülen suçlamalarla ilgili Yönetim Kurulu’nun da adım atması gerektiğini belirten Özkıraç,“Basın ofisi kurup personel de aldınız, kurumu siz savunun, kıpırdayın biraz. Maliyetlerin aşağı çekilmesinin farklı yolları var” dedi.


Bıçaklı’dan eylem uyarısı
Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, son dönemlerde bazı kesimlerin KKTC’nin değeri olan kurumların üzerine gittiğini ileri sürdü.
Bu kişilerin amacının, kurumları yıpratarak birilerine peşkeş çekmek olduğunu ileri süren Bıçaklı, listenin başında KIB-TEK’in bulunduğunu kaydetti.
Bıçaklı Hükümete, “Elinizi KIB-TEK’in üzerinden çekin, bizi yasal haklarımızı kullanmaya mecbur etmeyin” mesajı da gönderdi.


Sönmezoğlu: Niye batalım?
El-Sen Mali Sekreteri Hüseyin Sönmezoğlu ise, çalışanların maaşlarına, hayat pahalılığı oranında kamuda yapılanla aynı artışın yapıldığını, elektriğe yapılan zammın ise dövizle alakalı olduğunu vurguladı.
Sönmezoğlu, tarifelere yapılan zammın kendilerine verilen maaşla alakası olamayacağını çünkü rakamsal olarak hiçbir Kıb-Tek çalışanı maaş almasa bile kurumun yine de tarifelerle oynamak zorunda kalacağını savundu.
Tüm bu, fazla maaş, yapılandırma, maaş düzenlemesi söylemleri içinde Aksa’ya verilen paranın niye konuşulmadığına anlam veremediğini söyleyen Sönmezoğlu,”Kıb-Tek’in 2013 yılında 192 milyon dolar borcu vardı, şimdi 37 milyon dolar, 100 milyon dolarlık yatırım yaptık 180 milyon TL alacağımız var niye batıyor olalım” dedi.
El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif’in okuduğu El-Sen Yönetim Kurulu’nun açıklamasında ise, Kıb-Tek ve El-sen arasında mutabakata varılarak imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile KIB-TEK emekçilerinin belirlenen hakları üzerinden yapılmaya çalışılan algı operasyonunun, tamamen kurumun siyaseten içerisine düşürüldüğü yanlışları, çalışanların aldıkları ücretler üzerinden tartışma yaratarak örtme taktiği olduğu savunuldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473