banner564

Hizmetleri taçlandırıldı

Cumhurbaşkanı Akıncı, sanatta 50. yılını dolduran tiyatroculara plaket verdi

Hizmetleri taçlandırıldı
banner598

 Gözde Süreç SARI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 27 Mart Dünya Tiyarto Günü dolayısıyla, sanatta 50. yılını dolduran ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu kurucu ve çekirdek kadrosunu oluşturan tiyatrocular Yaşar Ersoy, Işın Cem, Erol Refikoğlu’na plaket sundu. Akıncı, İstanbul’da bulunan Osman Alkaş’a iletilmek üzere plaketini Yaşar Ersoy’a verdi. 
Akıncı, “27 Mart Dünya Tiyatro Günü”nde sanatçılarla beraber olmak beni gururlandırıyor, heyecanlandırıyor çünkü onlar 50 yıllarını Kıbrıs Türk tiyatrosunun gelişmesi için seve seve harcadılar” dedi.
Tiyatronun topluma tutulan bir ayna olduğuna işaret eden Akıncı, “Tiyatronun güldürmek yanında düşündürmek de çok önemli bir işlevidir” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, 14 yıl Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatarak, kendini öncelikle Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun kurucu belediye başkanı olarak tanımladığını ve bundan büyük bir gurur duyduğunu belirtti. 
Sanatın eleştirel gözle olaylara yaklaştığını ve kurulu düzenin nasıl daha iyi bir hale getirilebileceği arayışında olduğunu dile getiren Akıncı, “Tiyatro, aynı zamanda topluma tutulan bir aynadır” dedi. 
Mustafa Akıncı, Yaşar Ersoy, Osman Alkaş, Erol Refikoğlu ve Işın Cem’in Devlet Tiyatrosu’ndaki görevlerine son verilmesinin ardından kendisine o dönem Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı olarak düşen görevin, işlerine son verilen sanatçıları sokakta bırakmamak olduğuna söyledi. 
Akıncı, “Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, benim önerim, belediye meclisimizin o dönem çoğunluğunun aldığı kararıyla, 1980 yılında mevcut bütçede yapılan bir tadilat kararıyla kuruldu” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun yurt içi ve dışında kendini kanıtladığını dile getirdi.  Çekirdek kadronun sanatta 50. yılını doldurduğunu söyleyen Akıncı, “Hepsini teker teker kutluyorum.” dedi. 
Tiyatro sanatçısı Yaşar Ersoy da 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nün, tiyatronun önemini tüm halklara yaygınlaştırma amacıyla kutlandığını söyledi. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya teşekkürlerini sunan Ersoy, ülkede sanat ve bilim dünyasının, siyasetçilerden hep şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Ancak, ben bugüne kadar şikayetçi olamayacağımız tek bir siyasetçi tanıdım, o da Mustafa Akıncı’dır” dedi.
Tiyarto sanatçıları Işın Cem ve Erol Refikoğlu da Akıncı’ya teşekkürlerini sundu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474