banner564

Şimdi sıra ihalede

Bakan Şahali, Ankara’da su konusunda imzalanan anlaşmayla birlikte Kuzey Kıbrıs’ta yeni bir dönemin başladığını belirtti

Şimdi sıra ihalede
banner598
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Ankara’da önceki gün su konusunda imzalanan anlaşmayla birlikte yeni bir dönemin başladığını belirterek, bu günden itibaren yapılması gerekenin sudan maksimum yararlanmak için yapılması gerekenleri yapmak olduğunu vurguladı. 
Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Şahali, sürecin bundan sonraki kısmında yapılacak olanın, bütünlüklü bir proje, doğru şartname, doğru bir ihale süreci ve doğru bir sözleşmeyle yeni bir entegre su yönetim ve işletim sisteminin tesis edilmesi olduğunu ifade etti. 
Şahali, Ankara’da yaptıkları son temasların eşitlerarası bir temas olduğunun altını çizerek, Başbakan Kalyoncu’ya tüm ülkelerin başbakanlarına uygulanan devlet protokolünün uygulandığını belirtti. 
Şahali, gerek baş başa görüşme, gerekse heyetler arası görüşmelerin tam bir eşitlik ve mütekabiliyet çerçevesinde gerçekleştiğini ifade ederek, bunun Türkiye Cumhuriyeti’nin konuya gösterdiği önemin göstergesi olduğunu kaydetti. 
Suyun değerinin sadece maliyetten ibaret olmadığını belirten Şahali, bunun yanında yatırım ve işletme maliyetlerinin de söz konusu olduğunu, dolayısıyla su fiyatı ile ilgili somut bir rakam vermenin ihale süreci öncesinde mümkün olmadığını vurguladı.
İhale sürecinin önemine vurgu yapan Şahali, ihalenin önümüzdeki günlerde hayata geçecek AB uyumlu yeni rekabet yasası çerçevesinde şeffaf, kamu yararını gözeten bir anlayışla sürdürüleceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473