banner564

İskan Dairesi’nin kararı bekleniyor

Geçitkale’de kesilen selvi ağaçlarının bulunduğu arsa üzerinde hem Baki Çınar hem de Halil Üresin hak talep ediyor, ikisi de ‘arazi benim’ diyor

İskan Dairesi’nin  kararı bekleniyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Geçitkale’de son günlerde selvi ağacı tartışması yaşanıyor. Geçitkale’de sakin Baki Çakır isimli vatandaş, kendi arsası sınırları içerisinde bulunan selvi ağacının Tarım Dairesi Geçitkale Bucağı Sorumlusu Halil Üresin tarafından kanunsuz bir şekilde kesildiğini iddia etti.
Diyalog muhabirinin ulaştığı Üresin, selvi ağaçlarının tamamen kendi arsası sınırları içerisinde olduğunu ve ağacı zeytin ağaçlarına zarar verdiği için izin alarak kestiğini söyledi. 
Gazimağusa Kaymakamlığı yetkilileri ise tapu dairesinin çizimlerinde konu selvi ağaçlarının Halil Üresin’in arazisinde olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Çakır: Sınır Rum zamanında tellerle belirlendi
Diyalog muhabirine iddialarını aktaran Baki Çakır isimli vatandaş, 1983 yılında oturmuş olduğu evi Devlet Emlak Malzeme Dairesinden kiraladığını ve bir müddet sonra ise tapusunu almak için İskan Dairesine müracaat ettiğini söyledi. 
İskan Dairesi’nden yetkililerin gelerek evi için 348 bin puan değer biçtiğini anlatan Çakır, kendisinin aynı büyüklükte olan evlere daha az puan değeri biçilmesinden ötürü itirazda bulunduğunu, bunun üzerine yetkililerin kendisine evin yanında arazinin de büyük olmasından dolayı bu değerin biçildiğini söylediklerini ve kendisinin de 348 bin puan değerini ödeyerek evin tapusunu aldığını söyledi. O dönemde kendisine İskan Dairesi yetkilileri tarafından gösterilen sınırın Rum zamanında tellenmiş olduğunu iddia eden Çakır, selvi ağacının da tellerden içeri kısımda bulunduğunu dolayısı ile kendi arazisi içerisinde olduğunu ileri sürdü.

“Bana sormadan kesti”
Halil Üresin’in kendi arsasının sınırında olan araziyi oğluna ev yapmak için satın aldığını iddia eden Çakır, kendi arsası sınırı içinde olan selvi ağaçlarını kendisinden izin alınmadan kesildiğini iddia etti.

Üresin: Selvi ağacı benim arsamda
Konu ile ilgili Diyalog muhabirine konuşan Halil Üresin, arsanın kendi tapulu malı olduğunu bunun ise Tapu Dairesi’nin resmi çizimi ile belirlendiğini söyledi. Selvi ağacını ise zeytin ağaçlarının büyümesine engel olduğu ve ağaçlara zarar verdiği için Orman Dairesinden izin alarak kestiğini belirten Üresin, “Ben de ağaçların kesilmesini istemezdim. Ama diğer ağaçlar tehlikeydi mecbur kaldım” dedi. Komşusuyla yaşadığı sorun nedeniyle kendisinin de üzgün olduğunu belirten Üresin, Çakır’ın kendi arsasını işgal etmekle kalmayıp arsasının yan tarafında bulunan ve devlete ait olan alanı da işgal ederek üzerine havara döktüğünü ileri sürdü.

Kaymakamlık: Selvi ağaçları Üresin’in arsası sınırı içerisinde
Gazimağusa Kaymakamlığı, Geçitkale Bucağı’nda görevli olan ve Tapu Dairesi’nin sınır belirleme işlemine katılan yetkililerde Halil Üresin’i doğrulayarak konu selvi ağacının kesinlikle Halil Üresin’in arsası sınırlarında olduğunu aktardı.

Öztaş: En doğru karar alınacaktır
Konu ile ilgili Diyalog muhabirine görüşlerini aktaran Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Devlet yetkililerinin gereğini yaptığını söyledi. Ağaçların izinli olarak kesildiğini belirten Öztaş, konu izinlerin kendilerine ibraz edildiğini ifade etti. Baki Çakır’ın da konu arsada 33 yıllık kullanımının söz konusu olduğunu söyleyen Öztaş, İskan Dairesi’nin en doğru kararı vereceğine olan inancını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473