banner564

TDP’nin umudu kırıldı

Özyiğit, "Suyu devreden, telefonu ve elektriği de devreder" dedi

TDP’nin umudu kırıldı
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TC-KKTC arasında imzalanan “Su Temini ve Yönetimine İlişkin Anlaşmanın" suyun özel şirket tekeline dönüşmesine olanak sağlayacak içerikte olduğunu ve "teslimiyet anlamına geldiğini” savundu. 
Su konusunun toplumsal bir sorun olduğunu, suyun hemen ardından da ekonomik protokolle birlikte elektriğin, telefonun, limanların özelleştirilmesinin gündeme geleceğini iddia eden Özyiğit, “Suyun özelleşmesine onay verenler, KIB TEK'in, Telekomünikasyon Dairesi'nin ve toplumun diğer kurumlarının özelleşmesine nasıl karşı çıkacaklar" diye sordu. 
TDP Başkanı Özyiğit yazılı açıklama ile TC-KKTC arasında imzalanan "Su Temini ve Yönetimine İlişkin Anlaşma" ile gündemdeki "Ekonomik Protokole" yönelik değerlendirmelerde bulundu. 
Su ile ilgili anlaşmaya varılan ilk metin ile sonradan değiştirildiği söylenen iki metnin arasında “önemli bir değişiklik olmadığını” ileri süren Özyiğit, "UBP, bu teslimiyet metnini zaten en başından beri kabullenirken, CTP de direnir gibi görünerek, aslında metnin özünde değişiklik yapmadan teslimiyete kılıf hazırladı. Hükümet, suyun işletme hakkını devrederek, özel şirket tekeline dönüşmesine olanak sağlayabilecek özelleştirme sürecine onay verdi. İşin özü budur" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474