banner564

“Allah sizi bildiği gibi yapsın”

Sanık İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın, cinayetle ilgili tüm ithamları reddetmesi, öldürülen Ahmet Aybak’ın eşini çileden çıkardı

“Allah sizi bildiği gibi yapsın”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 27 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen Ahmet Aybak cinayetinin sanıkları İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzuzunda itham edildi. Tammüden adam öldürme ve adam öldürme suçları ile itham edilen sanıkların ithamları kabul etmemesi mahkeme salonunda davayı takip eden maktul Ahmet Aybak’ın eşi Dilek Aybak’ı çileden çıkardı. Mahkeme salonu içerisinde “Allah sizi bildiği gibi yapsın, kocamı öldürdünüz bir de yüzüme baka baka suçunuzu kabul etmiyorsunuz” diye bağıran Dilek Aybak, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti başkanı kıdemli Yargıç Düriye Elkıran’ın emri üzerine tutuklandı.

“Küçük çocuğum ile ortada kaldım”
Mahkeme salonu çıkışında da gözyaşlarına boğulan Dilek Aybak, kocamı öldürüp gömdüler, bir de inkar ediyorlar” diyerek isyan etti. 13 yaşındaki çocuğu ile ortada kaldığını söyleyen Aybak, eşinin o şekilde ölmeyi hak etmediğini söyleyerek, “bana eşimin parçalarını ve kemiklerini verdiler” şeklinde konuştu.

Dava okunup serbest bırakıldı
Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’ne götürülen Aybak, burada kendisine dava tebliğ edildikten sonra serbest bırakıldı.

Kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul etmişti
Hatırlanacağı gibi 21 Ocak 2014 tarihinde Gazimağusa’da Yeniboğaziçi bölgesinde ormanlık alanda bir vatandaş tarafından gömülü vaziyette bir ceset bulunmuş ve yapılan incelemeler sonucunda cesedin Adana’nın  Yeşilli ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Aybak olduğu belirlenmişti. Olay ile ilgili soruşturmasını derinleştiren polis, 1 Şubat 2014 tarihinde cinayet zanlıları olarak İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ı tutuklamıştı. Polis soruşturmasını daha da derinleştirdiğinde Aybak’ın 27 Aralık 2013 tarihinde sanıklar tarafından profiteröl tatlısı içerisine zehir enjekte edilerek öldürülüp gömüldüğünü iddia etmişti. Herkesin merakla beklediği davanın duruşmasına 16 Mart 2016 tarihinde başlanacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474