banner564

YİM kararına dikkat çekildi

GAÜ Küresel Bilim Ailesi “Adalet İçin Bugün” sloganı ile bir araya geldi

YİM kararına  dikkat çekildi
banner598

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Küresel Bilim Ailesi, Yüksek İdare Mahkemesi’nin (YİM) kullanılamaz kararına karşı ilgili üniversite yetkililerinin yasaklı ismi ısrarla kullanmaya devam etmesi üzerine “Adalet İçin Bugün” sloganı ile GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre merkezinde bir araya geldi. 

GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre merkezinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri, Akademik ve İdari Kadro ile öğrenciler katıldı. 
Toplantının açılış konuşmasında ilk sözü alan, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk; dava sürecinde yanlarında olan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerini sunarak, GAÜ’nün 30 yılı aşkın süredir yükseköğretimde kendini kanıtlayan, bugün 3 kıta 6 kampüse ulaşan bir dünya üniversitesi olduğunu söyledi. 

Asena: Sorun yargıda değil, idarede…
Dava sürecinde GAÜ’nün avukatlığını üstlenen Mustafa Asena ise süreç ile ilgili yaptığı açıklamasında, katılımcıları ve kamuoyunu doğru bilgilendirme için bir araya geldiklerini belirterek, adaletin geniş bir kavram olduğunu; içerisinde yargı, hukuk ve idarenin de yer aldığını ifade etti. Günümüzde adalet denildiği zaman yalnızca yargının algılandığını ifade eden Asena, GAÜ’nün dava sürecinde mahkemelerin adil ve doğru karar verdiğini vurguladı. 
Asena, dava sürecinde sorunun yargıda değil, yargının dışındaki adalette;  yani YİM’in almış olduğu kararlarının uygulanma noktasında emri göz ardı eden idare kısmında olduğunu belirtti. 

Akpınar: KKTC ilk kez böyle bir davayı deneyimledi…
Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da GAÜ’nün büyük bir aile olduğunu vurguladı. KKTC’de ilk kez böyle bir dava görüldüğünü anımsatan Akpınar, GAÜ’yü temsilen dahil oldukları hukuk sürecini başarıyla yürüten avukatlar Mustafa Asena, Serhan Çınar ve Oktay Çınar’a teşekkür etti.

 “Karşımızda masumane bir duruş yok”
Sözde üniversite aleyhine açılan davaya neden olan sürecin basit bir isim olayı olmadığının altını çizen Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreci aslen ve yakınen takip eden biri olarak benim isyanımı çok yakından biliyorsunuz, çünkü karşımızda hiç de masumane bir duruş yok. İşin içerisinde siyasi üst temsiliyette bulunan insanlar olduğu gibi hükümet insanları, bakanlarımız ve aynı zamanda tabi ki bu süreçlerde GAÜ’yü başarısız kılmayı hedefleyen ve veya tam tersi yerini almayı ve de bu süreçte itibarsızlaştırmayı hedefleyen başka bir üniversite var.” 
Akpınar, bu süreç başladığı günden itibaren hedefin sadece Girne ismiyle Girne Amerikan Üniversitesi arasında benzerlik sağlamak olmadığını, aynı zamanda Girne Amerikan Üniversitesi’nin bir şekilde yerini almak ve başka bir üniversitenin bazı bölümlerinin kapatılmak suretiyle tematik bir şekilde sözde üniversiteyi kurarak öğrenci alma çabası içerisinde olduklarını söyledi. 
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), “Adalet İçin Bugün” sloganı ile bugün saat 11.00’de Lefkoşa Merit Hotel’de basın toplantısı düzenleyecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473