banner564

“Sözleşme feshedilmeli”

Ombudsman, Gazimağusa Serbest Liman’daki taş ocağının kiralanmasını araştırdı

“Sözleşme feshedilmeli”
banner598
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), Gazimağusa Serbest Liman’daki eski eser nitelikli taş ocağının kiralanması sözleşmesinin feshedilmesi gerektiğini açıkladı. 
Ombudsman, taş ocağının kiralanmasıyla ilgili duyuru yapılmamasının hatalı; ihaleye çıkılmamasının şaibeli olduğunu belirterek, yüksek fiyat verilmesi nedeniyle Gazimağusa surlarının restorasyonu projesinin iptal edilmesiyle taş ocağının başka bir amaçla kullanılamayacağını kaydetti. 
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin kira sözleşmesini feshetmesi gerektiği ve bu konuda herhangi bir takdir hakkı olmadığı vurgulanan raporda, restorasyon projelerinde kullanılmak üzere söz konusu eski eser nitelikli taş ocağının kiralanması yeniden gündeme gelirse, ihaleye çıkılması ve basını kullanarak başvuru sürecine ilgililerin geniş katılımının sağlanmasının teşvik edilmesi gerektiği uyarısı da yer aldı. 

“Eski eserlerin bu konuda takdir hakkı yok”
Ombudsman raporunda, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin kira sözleşmesini feshetmesi gerektiği ve bu konuda herhangi bir takdir hakkı olmadığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:
 “Gazimağusa Surları ve Gazimağusa’da bulunan eski eserlerin restorasyon projelerinde kullanılacak olan eski eser nitelikli taş ocağı, ihalenin iptal edilmesi ile hiç faaliyete geçmemiştir. Tüzüğün 19’uncu maddesi gerekli proje çalışmalarının iki ay içerisinde başlamasını öngörmektedir. Bunun yanında projenin uygulanmaması da bir fesih nedenidir.
Bu maddede sıralanan yükümlülüklerin herhangi biri kiralayan tarafından yerine getirilmediği takdirde ‘kira sözleşmesi’ feshedilir. Belirtilen nedenlerin biri veya birden fazlasının mevcut olması durumunda Müdürlüğün sözleşmeyi feshetmesi gerekmektedir. Müdürlüğün bu konuda herhangi bir takdir hakkı yoktur.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474