banner564

Tarihi adım

YDÜ tarafından geliştirilen GÜNSEL marka ilk yerli otomobilin üretileceği teknoparkın temelleri atıldı

Tarihi adım
banner598

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İnovasyon Merkezi ve AR-GE ekipleri ile Otomotiv Mühendisliği Bölümü tarafından geliştirilen GÜNSEL marka ilk yerli otomobilin üretileceği teknoparkın temelleri atıldı.

Temel atma törenine; Başbakan Hüseyin Özgürgün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Milletvekilleri, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi rektör ve rektör yardımcıları, otomotiv sektörü temsilcileri, Türkiye otomotiv ve sanayi sektöründen davetliler, misafirler ve halkımız katıldı.
Temel atma töreninde ilk konuşmayı yapan Yakındoğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, yerli otomobil yapma serüvenlerini anlatarak, teknoparkla ilgili bilgiler verdi.
İrfan Günsel, “üretim tesislerimizin tamamlanmasıyla seri üretime geçeceğimiz GÜNSEL’i Türkiyemiz ve dünya yollarında göreceğiz ve onunla gurur duyacağız” dedi.
Günsel, ülke ekonomisi, geleceği ve vizyonu açısından yeni bir dönemin açıldığını ve tarihsel anlardan birinin yaşandığını söyledi.

Üst düzey katılım oldu
Temel atma töreninde ayrıca; Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı.
GÜNSEL üretim tesisleri, tasarımdan AR-GE’ye, üretimden pazarlamaya kadar tüm otomotiv süreçlerini yenilikçi bir yapıyla tek bünyede toplayacak.
20 bin metrekare alana kurulu, toplamda 12 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek tesiste, kompozit ve alüminyum üretim teknolojilerinden yararlanacak olan teknopark yüzlerce kişiye iş olanağı sağlayacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473