banner564

Saldırılar protesto edildi

YDÜ mescidinde toplanan bir grup cuma namazının ardından Halep'teki kurbanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı

Saldırılar protesto edildi
banner598
Suriye'nin Halep kentinde yaşanan saldırıları protesto eden bir grup katledilen siviller için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) mescidinde toplanan "KKTC Milli ve Manevi Dayanışma Platformu" üyeleri cuma namazının ardından Halep'teki kurbanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Daha sonra ellerinde, "Kıbrıs Halep İçin Kıyamda", "İstikamet Halep Yükümüz İnsanlık", "Halep'e Destek" pankartları taşıyan grup üyeleri, İran ve Rusya aleyhine slogan attı. 
Burada platform adına konuşan Fadıl Şanverdi, Suriyelilerin altı yıldır dünyanın gözü önünde katliamlara, zülümlere maruz kaldığını belirterek, "Bugün Halep'te tarihin görebileceği en azımasız ve vahşi katliamlardan biri yaşanıyor. Zalim Baas rejimi, emperyalist Rusya ve İran hiçbir hukuk gözetmeden işlenen bu cürümlerin failleridir. BM, AB ve ABD ise yaşananlar karşısında kamuoyuna üç maymunu oynamaktadır." şeklinde konuştu. 
Halep üzerine pervazsızca bomba yağdıran, ölüm kusan güçlerin İslam dünyasının sessizliğinden yararlanarak arsızca barbarlıklarını "terörizmle mücadele" diye pazarladıklarına işaret eden Şanverdi, zalimin olanca gücüyle katliamını sürdürürken mazlumun yanında durmanın haysiyetlerinin bir gereği olduğunu söyledi. 
Eylem, duaların okunmasının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474