banner564

3 bakanın istifası istendi

Lefkoşa’da tam gün grev uygulayan Sendikal Platform, ölümlü trafik kazasının olduğu yere karanfil bıraktı, Meclis’e giderek muhalefet partilerinin temsilcileri ile görüştü

3 bakanın istifası istendi
banner598
Sendikal Platform, dün Lefkoşa bölgesinde örgütlü bulunduğu okullar ve işyerlerinde tam gün grev uyguladı.
Grev ve eylemler çerçevesinde dün ilk olarak saat 10.00’da Girne-Değirmenlik dağ yolunda bir süre önce yaşanan ölümlü trafik kazasının olduğu yerde eylem yapıldı.
Sendikal Platforma üye bir grup kazanın olduğu yere giderek karanfil bıraktı.
Kazada üç kişinin ölümü nedeniyle üç dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Daha sonra Sendikal Platform adına konuşan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, ülkede yol güvenliği olmadığına işaret ederek, bu tür acıların yaşanmaması için yöneticilere ve halka görevler düştüğünü belirtti.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Başkanı Tahir Gökçebel de konuşmasında kazadan sorumlu tuttukları üç Bakanın istifa etmesi gerektiği yönündeki istemi yineleyerek, yöneticilerin sorumluluk üstlenerek siyasetten uzak kararlar alması gerektiğini ifade etti.

Platform, muhalefetin kapısını çaldı
Sendikal Platform, buradaki eylemin ardından Meclis’e giderek, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve TDP Milletvekili Zeki Çeler ile görüşerek, hükümete güvensizlik önergesi verilmesini istedi.
Platforum adın söz alan KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanları hakkında görevlerini yerine getirmedikleri gerekçesi ile Meclis’te soruşturma açılmasını talep etti.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sendikaların güvensizlik belirtmesi kendilerinin de paylaştığı bir konu olduğunu belirterek, hükümeti kararlar alırken sendikalardan görüş almamakla suçladı.
TDP Milletvekili Zeki Çeler de sendikal platformun talebini partisine ileteceğini ve gereken katkının konulması için ellerinden geleni yapacağını kaydederek, “platformun mücadelesini selamlıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474