banner564

Nisan’da tamamlanacak

Avrupa Komisyonu’nun kültürel mirasın korunmasına yönelik Gazimağusa’da başlattığı çalışmalar devam ediyor

Nisan’da tamamlanacak
banner598
Yılmaz YAKAR
Kültürel Miras Teknik Komitesi, BM Kalkınma Programı ve Avrupa Komisyonu’nun  kültürel mirasın korunmasına yönelik Gazimağusa’da başlattığı çalışmalar devam ediyor.
AB tarafından finanse edilen ve BM kalkınma Programı ile Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından uygulanan projeler kapsamında Martinengo Burcu (Çifte Mazgal) ile Deniz Kapısı ve Canbulat Kapısı’ndaki surların koruma drenaj ve restorasyon çalışmaları yapılıyor.
Avrupa Birliği tarafından 1.1 milyon Euro bütçe ayrılan bu projelerin mart veya nisan ayında tamamlanması hedefleniyor.
Bu projelerin tamamlanmasının ardından  Çifte Mazgal’ın çevresinde bulunan 4 kilisenin de restorasyonu planlanıyor.
Kültürel Miras Teknik Komitesi, Çifte Mazgal ve surlardaki çalışmlar hakkında basını bilgilendirme gezisi düzenledi.
BM Kalkınma Programı Direktörü Tiziana Zennaro,  Çifte Mazgal’da yaptığı açıklamada,  iki toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi ile birlikte  2004 yılından bu yana  bir çok  koruma ve restorasyon projesi yürüttüklerini kaydetti.
AB Komisyonu’ndan Agustin Mayo Colorado da,  yapılan çalışmalardan  AB Komisyonu olarak mutluluk duyduklarını ifade etti.
Kültürel Miras Teknik Komitesi Kıbrıslı Türk Üyesi Ali Tuncay da,  Gazimağusalı bir olarak surların  kent için önemine değindi.
Kültel Miras Teknik Komitesi üyesi şehir planlama uzmanı Glafkos Constantinides de, Gazimağusa’nın Kültürel Miras Teknik Komitesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473