banner564

Türk askerini istemiyor

Çipras, Merkel ile Kıbrıs sorununu görüştü

Türk askerini istemiyor
banner598
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın dün Almanya Başbakanı Bayan Angela Merkel ile biraraya gelerek Kıbrıs sorununu etraflıca ele aldığı bildirildi.
   Rum Haber Ajansı’na göre; Berlin`de gerçekleştiren ikili görüşmeden hakkında açıklamada bulunan Çipras, Kıbrıs sorunundaki son gelişmelere ağırlık verdiklerini söyledi.
   Başbakan Merkel de, Kıbrıs sorununun önemli bir konu olduğunu belirterek, müzakerelerdeki gelişmelerin zaten Rum lideri Nikos Anastasiades ile yaptığı görüşme sırasında ele alındığını söyledi.
   Yunanistan Başbakanı ise yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği`nin Kıbrıs sorunundaki süreçte aktif bir rol üstleneceğini ve ülkesinin Kıbrıs sorununa adil ve yaşayabilir, Türk işgali ordusunun varlığını sona erdiren bir çözüm bulunması ve Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin endişelerini karşılayan Avrupa Birliği`nde aktif bir rol üstlenen birleşik ve federal bir Kıbrıs Cumhuriyeti olmasını desteklediğini vurguladı.
Avrupa'nın geleceği ve AB ülkeleri arasındaki ilişkiler açısından da Kıbrıs sorununun merkezi konulardan biri olduğunu ifade eden Çipras, "Burada Türkiye-AB ilişkilerinin yanı sıra, adada uygulanabilir bir çözümün bulunabilmesi için Türkiye'nin göstereceği irade de sınanacaktır." diye konuştu. 
Çipras, Kıbrıs'ta Türk askeri olmadan bağımsız ve iki devlete dayalı bir konfederasyon kurulmasından yana olduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474