banner564

Üretim durabilir

Yeniden belirlenen çiğ süt fiyatlarının imalatçıları zor durumda bırakacağını savunan Mustafa başlar, fabrikaların anahtarlarını bakanlığa bırakacaklarını söyledi

Üretim durabilir
banner598

 Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği (SÜİB), yeniden belirlenen çiğ süt fiyatlarının imalatçıları zor durumda bırakacağını savundu. SÜİB Başkanı Mustafa Başlar dün yaptığı yazılı açıklamada, çiğ süt fiyatlarına yapılan 30 kuruşluk zammın imalatçıları sıkıntıya sokacağını ifade ederek, “Bu zammın ardından Tüm imalatçılar fabrikalarının anahtarlarını Tarım Bakanlığına teslim edecek” dedi.

Başlar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Tarım ve Doğal kaynaklar bakanlığı 16 Haziran itibarı ile çiğ inek sütüne 30 kuruşluk zam yapmıştır. Senemizin de bereketli  gelmesi  süte  zammı   engelleyemedi. İmalatçının çok sıkıntılı geçirmekte olduğu bu dönem zammın ardınan  maalesef   daha da zorlukla la  karşılaşmasına  neden olacak. Bu zam imalatçıyı güç durumda bırakacak. Tüm imalatçıların fabrika anahtarlarını Tarım  Bakanlığına teslim  etmeye  gidebileceğini  üstüne basa  basa belirtmek isterim. İnşallah bu hatalı karardan en erken zamanda vazgeçilir veya düzeltilmesini ümit ederim . Ülkemizin ihracat kısmında iyi bir yeri olan süt ürünleri  artık bir hayal olacak…”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474