banner564

Maraton sürüyor

Yüksek Öğretim Kurumları sınavının ilk günü öğrenciler içeride aileleri dışarıda ter döktü

Maraton sürüyor
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavının ilk oturumu dün sabah gerçekleşti. Sınavda öğrencilere dün Temel Yetenek Testi (TYT) yapıldı. Adaylar bugün de 10.15’te ikinci oturumda  Alan Yeterlilik Testi (AYT)   sınavına girecek.  Adaylar 15.45’te ise üçüncü oturumda Yabancı Dil Testinde (YDT) başarı için ter dökecek.
Dün sabah saat 10. 15’te başlayan sınavın birinci oturumu saat 12.30 da sona erdi. Öğrenciler sınavda ter dökerken aile ve yakınları da sınavın yapıldığı okul bahçesinde ter döktü. Sınav çıkışı Diyalog’a konuşan öğrenciler yapılan sınav hakkında değerlendirmelerde bulunurken hedef ve beklentilerini de paylaştı. Öğrenciler şunları ifade etti:

 Murat Özbek
“Bugün YKS sınavına girdim ve sorular beni biraz zorladı. Fen ve matematik soruları en zor olan sorulardı. Hedefim barajı geçerek askeri okul kazanmak. Milli Savunma Üniversitesi için sınava girdim. Başarılı olacağım inancındayım.”

Gülsüm Akbulut
“Sınava girdim güzel geçti sınavım ancak matematik soruları biraz zordu. Hedefim Türkiye’de Ankara Hacettepe Üniversitesinde okumak. Çok çalıştığım için sınavım güzel geçti ve başarı elde edeceğim inancındayım.”

Hüseyin Durukan
“Türk Maarif Koleji öğrencisiyim. Bugün sınava girdik iyi geçti ancak bir ay sonra sonuçları göreceğiz. Hedefim Gazi Üniversitesinde Enerji Mühendisliği. Sınav öncesinde hazırlıklarımı iyi yaptığım için sınavım da iyi geçti başarı elde edeceğim inancındayım.”

Handan Güler
“Sınavda sayısalda biraz zorlandım. Sözel ve Türkçe kolaydı. Hedefim sınıf öğretmenliği. Sınavda çok çelişkili sorular vardı bu yüzden başarılı olup olmadığımı bilemiyorum. Katılan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

Tan Yüksek
“Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisiyim. Bugün sınava girdim ancak sorular zordu. Hedefim ODTÜ İnşaat Mühendisliği. Sınavda zorlansam da başarı elde edeceğim inancındayım. Katılan herkese güzel sonuçlar dilerim.”

Mehmet Subaşı
“Bu yıl ilk kez sınava girdim. Türkçe çok uzundu ve abartılı zordu ancak diğer dersler daha kolaydı. Hedefim yurt dışında bir üniversitede diş hekimliği. Sınavda biraz zorlansam da başarı elde edeceğim inancındayım.”

Ahmet Subaşı
“Bugün sınava girdik ancak Türkçe ve felsefe zordu. Diğer dersler kolaydı. Hedefim yurt dışında Diş Hekimliği okumak. Her ne kadar sınavda zorlanmış olsam da başarı elde edeceğim inancındayım. Ümit ederim sınava giren tüm herkes hedefledikleri yeri kazanır.”

Ahmet Yerlikaya
“Sınava girdik ve güzel geçti. Çalışan için sorular kolaydı. Ben bu sınavlara çok çalıştım. Hedefim Hukuk fakültesi. Başarı elde edeceğim inancındayım ancak yine de bunu bize sonuçlar gösterecek. Sınav bitince heyecanla sonuçları bekleyeceğiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474