banner564

‘Sana da vereyim’

Üzerinde 58 bin dolar bulunan Nijeryalı öğrenci Valentine Chiedu Ubaka, tutuklanmamak için polise rüşvet teklif etti

‘Sana da vereyim’
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de gerçekleştirilen huzur operasyonunda yaya olarak yürümekte olan zanlı Valentine Chiedu Ubaka’nın üzerinde yapılan aramada yüklü miktarda para bulundu.
Zanlı izahat istendiğinde polise para teklif ettti. Zanlı bunun üzerine tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru İbrahim Varol olayla ilgili bulguları aktardı. Varol, zanlı Valentine Chiedu Ubaka’nın gerçekleştirilen huzur operasyonunda üzerinde 58 bin 700 dolar bulunduğunu söyledi. 
Polis, zanlının paralar ile ilgili izahat vermesi için karakola celp edildiğini ve kendisini sorgulayan Müfettiş Muavini Hasan Gökyay’a "Bunu görüşebilir miyiz? Sana biraz nakit verebilirim" diyerek görevli polise rüşvet teklif ettiğini mahkemeye aktardı. 

Mali polis soruşturma başlattı
Polis, meselenin çok ciddi bir meşe olduğunu, rüşvet teklif etme suçunun dışında bulunan paraların nereden temin edildiği hususunda Mali Polisin soruşturma başlattığını belirterek 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.Yargıç Meltem Dündar, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın iki farklı yönü olduğunu belirterek bu aşamada tahkikat maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473