banner564

“Yüzümüzü denize dönmeliyiz”    

Atakan, 396 km’lik sahil şeridinde gerçek anlamda söz sahibi olması için çalıştıklarını söyledi

“Yüzümüzü denize dönmeliyiz”    
banner598

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Kıbrıs Türk halkının yüzünü denize dönmesi, denizciliğin önemini kavraması ve KKTC’nin denizleri ile 396 km’lik sahil şeridinde gerçek anlamda söz sahibi olması için çalıştıklarını söyledi.  
Bakan Tolga Atakan, Girne Üniversitesi Denizcilik Merkezi (GÜDENMER) ile Koç Üniversitesi Denizcilik Formu (KÜDENFOR) iş birliğinde düzenlenen “KKTC’de Denizciliğin Geleceği” konulu panelin açılışında bir konuşma yaptı. 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Atakan, konuşmasında denizlerin önemini kavrama açısından Kıbrıs Türk halkının çok zaman kaybettiğini, bakanlık olarak bu açığın kapatılması için Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği içerisinde, ülkedeki diğer kurum ve paydaşlarla çalışarak bu açığı kapatmaya çalıştıklarını ifade etti. 
Atakan, bu doğrultuda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın, TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile “Amatör Denizcilik Sistemi” adı altında bir uygulama başlattığını ve 13 Temmuz 2019’da yapılan eğitim ve sınav ile 258 amatör denizci kazanıldığını, Ağustos ayının sonuna doğru aynı eğitimin tekrar edilip sürekli hale getirileceğinin altını çizdi. 
Bakan Atakan’ın konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, “KKTC’de Denzicilik Politikaları” başlık bir sunum yaptı. 
Kemal Bağzıbağlı, sonumun sonunda bir soruya karşılık balıkçı barınakları ve çekek yerlerinin artırılması konusunda da çalışma yapıldığını ifade etti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan
hasan - 5 yıl Önce

lafdan başka işiniz yok !

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474