banner564

Yabancı basın olayın peşinde

Güneyde 19 yaşındaki İngiliz kıza yönelik tecavüz olayı dış basına yansıdı

Yabancı basın olayın peşinde
banner598

Ayia Napa’da tatil yapan İngiliz turistin, 12 İsraillinin tecavüzüne uğraması sonrasında çok sayıda yabancı basın mensubunun adaya geldiği bildirildi.
Alithia gazetesi, tecavüz olayına yabancı basının da yoğun ilgi gösterdiğini, İsrail’den televizyon kanallarının ve BBC Kudüs muhabirinin de olayı takip etmek amacıyla adaya geldiğini yazdı. 
Gazete, tecavüzle suçlanan 12 İsraillinin, haklarında 8 gün tutukluluk emrinin verildiği  “Mağusa Bölgesi” Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldığını, mahkemede yakınlarının da bulunduğunu belirtti. 
İsrailli gençlerin yakını olan izleyicilerin mahkeme kararını ağlayarak, protesto ederek ve bağırarak karşıladığını belirten gazete, 12 İsrailliden bir tanesinin, verdiği ifadede, 19 yaşındaki İngiliz turistle bir hafta önce tanıştığını ve genç kızın isteğiyle cinsel ilişkiye girdiklerini kabul ettiğini yazdı. Habere göre bir diğer İsraillinin de verdiği ifadede kızın isteği üzerine ilişkiye girdiğini kabul ettiği belirtildi. Gazete, 19 yaşındaki genç kızın adli tabip tarafından dün muayene edildiğini belirtti. Olayı araştıran polisin  ise otelin yanı sıra bölgede bulunan kamera kayıtlarını temin ettiğini yazan gazete polisin ayrıca, alkol veya uyuşturucu kullanımına ilişkin olarak  gerek genç kızdan gerekse şüphelilerden alınan kan örneklerine ilişkin tahlil sonuçlarını beklediğini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473