banner564

Aksi halde çözüm olmaz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocas ile Atina’da görüşen Lillikas; askerle birlikte garantilerin de sonlandırılacağını söyledi

Aksi halde çözüm olmaz
banner598
 Atina’da, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ile bir araya gelen Rum Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, işgalin (!) yarattığı olgular sona ermeden çözümün de olamayacağını söyledi. Lillikas ‘işgal orduları ve yerleşiklerin, Türk işgalinin yarattığı olgular’ olduğunu, garantilerin, askerlerle birlikte Kıbrıs sorununun çözümüyle sona ermesi gerektiğini, aksi taktirde çözümün olamayacağını savundu. 
   Görüşmede, Cenevre’deki konferansta “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin mevcudiyetinin garanti altına alınmasının ele alındığı da ifade edildi. 
   Fileleftheros gazetesi, Rum Vatandaşlar İttifakı Başkanı ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas arasında bir saati aşkın süren görüşmede, Cenevre’deki konferansta, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin mevcudiyetinin garanti altına alınması ile güvenlik ve garantiler konusunun ele alındığını yazdı. 
   Habere göre Lillikas, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Kocas ile gerçekleştirdiği görüşmeyi yapıcı olarak nitelendirdi. 
   Lillikas, Kocas’ın, Kıbrıs sorununa ilişkin büyük bilgiye sahip olmasının ötesinde Kıbrıs Helenizmi için de büyük sevgisinin bulunduğuna dikkati çekti. 
   Lillikas, Kocas ile birlikte, Cenevre’deki konferansın sahip olduğu perspektifler ile Ankara’nın bugüne kadar takındığı “olumsuz tavır ve taktik” konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2016, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473