banner564

Başı belada

Güneyde mevduatların traşlandığı dönemde eski Rum lideri Hristofyas’ın, villasına yaptırdığı şarap mahzeni ve yüzme havuzu için 200 bin Euro ödediği açıklandı

Başı belada
banner598
Rum Yönetimi eski başkanlarından, AKEL’in Onursal Lideri Dimitris Hristofyas aleyhinde 21 milyon Euro’luk tazminat davası açan Rum işadamı Miltiadis Neofitu’nun mahkeme huzurunda yaptığı yeni açıklamalar şok etkisi yarattı.
   Rum işadamı, mevduatların traşlandığı ve halkın bankalardan günde 100 Euro çekebildiği dönemde Hristofyas’ın kendisine 100 bin Euro nakit, 100 bin Euro’luk da bir çek verdiğini açıkladı. 
   Politis gazetesi “Kapalı Dönemde ‘Cash’ 100 Bin Euro… Milti’nin Hristofyas ile İlgili Açıklamaları Devam Ediyor” başlıklı manşet haberinde, önceki gün 6 saat süren duruşmada Neofitu’nun söylediklerinin, ispatlanması halinde, Hristofyas hakkında cezai etkileri olacağı iddia etti.
   Habere göre, Rum yönetiminin Troyka ile Memorandum imzaladığı ve mevduatların tıraşlandığı dönemde, Kellaki’deki konutunda yaptırdığı çalışmalar için Neofitu’ya ait taşeron şirkete yarısı nakit, yarısı çek olmak üzere toplam 200 bin Euro’luk ödeme yaptı.
   Bahsi geçen dönemin, insanların günde 100-200 Euro çekebilmek için bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturduğu bir dönem olduğunu dikkat çeken gazeteye göre Neofitu, Hristofyas ailesinin muhasibi Pola Kiprianidu’nun taşeron şirketten, yapılan ödemelerin tarihini Mart 2013 öncesini gösteren fatura kesmesini istediğini de söyledi.

Milti ateşi

  Alithia da haberi manşetten “Milti Ateşi… Hristofyas, Evagoru, Zannettos, Vangelis, Plla ve Vgenopulos’tan Talep Edilen 2 Milyon Euro… Ben Başkanım, Proje İçin Şehircilik İznine İhtiyacım Yok” başlığıyla aktardı.
   Gazeteye göre, Neofitu, Hristofyas’ın başkanlık seçimlerini kazanmak için Omonia’nın kontrolünü ele almak ve şampiyon olup kupa almasını sağlamak istediğini; Kulübün 2005-2011 döneminde karda olduğunu ancak Hristofyas seçildiğinde hiç borcu olmamasına karşın kulübün toplam 6 milyon 800 bin Euro zararda gösterildiğini savundu.
   Neofitu, Hristofyas’ın Kellaki’deki konutu ile eşi Elsi Hristofyas’ın Makedonitisa’daki evinde yaptırdığı işler için Neofitu’ya ait şirkete yapılan ödemenin 270 bin Euro olduğunu ve bu meblağın, Hristofyas’ın karısı tarafından, seçimlerde AKEL’i destekleyen bir şirketten alındığını söyledi.
    Kellaki’deki konutuna şarap mahzeni, tablo deposu ve havuz inşası projesinin gündeme gelmesiyle, şehircilik onayı gerektiğini söylediğini ancak Hristofyas’ın buna “Ben başkanım şehircilik iznine ihtiyacım yok” cevabını verdiğini iddia etti. 
   Neofitu ayrıca Hristofyas’ın, Omonia adına alınan kredi vadesinin uzatılması için Kıbrıs Bankası’na müdahale ettiğini; Andreas Vgenopulos’tan seçim kampanyası için 2 milyon Euro civarında para aldığını ve Rum tarafında kumarhane kurması için Rus RCP Ban’a izin verdiğini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473