banner564

‘Boyun eğmeyiz’

Anastasiadis, hem BM Genel Sekreterini, hem de ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisini, kendisine baskı yapmakla suçladı

‘Boyun eğmeyiz’
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un UNFICYP’in görev süresinin uzatılmasına ilişkin raporunun yayınlanmasının ardından,  bir Rum televizyon kanalına yaptığı açıklamada Genel Sekreter Ban ile ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi John Koenig’i kendisine baskı yapmakla suçladı.
   Alithia gazetesi “Başkan Müdahale ve Baskılardan Şikayetçi – Anastasiadis: ‘Tehditlerle Müzakerelere Katılmam Söz Konusu Olamaz” başlıkları altında verdiği haberinde, Anastasiadis’in  “Mega” televizyonunun haber yayınına katıldığını ve yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban, ABD Güney Lefkoşa Büyükelçisi Koenig ve genel anlamda uluslararası topluma “ateş püskürdüğünü” yazdı. 
     Habere göre Anastasiadis açıklamasında, Güney Kıbrıs’ın egemenlik haklarının çiğnendiğine bakılmaksızın, Güney Kıbrıs’ın sözde doğal kaynaklarının kullanılması konusunda ortak kararlar alınmasının görüşülmesine öncelik verilerek müzakere masasına dönmesinin sağlanması için kendisine baskı yapıldığını iddia etti.
   Anastasiadis sözlerinin devamında şöyle dedi:
   “Yani Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin doğal zenginliklerine ortak olmaları ve bizi tehdit ettikleri B Planını da seçme şansları olması için. Bununla bağlantılı bir diyaloga katılmayı reddetmem yada buna tepki göstermem de, bazı belirli güçlerin baskıları sonucunda, 2004’ü hatırlatan kabul edilemez bir belge olan, BM Genel Sekreteri’nin raporunda ortaya konduğu gibi olumsuz bir ortama sebebiyet veriyor.” 
    Anastasiadis “Hiçbir koşul altında, tehdit ve baskılar altında müzakerelere sürüklenmeyi kabul etmeyeceğini” vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473