banner564

Son başvuru 4 Eylül’de

İki toplumlu staj programı tanıtım toplantısı ara bölgede yapıldı

Son başvuru 4 Eylül’de
banner598
Avrupa Birliği fonlarından desteklenen iki toplumlu staj programı “Leading by Example” çerçevesinde, iş sahibi olmayan üniversite mezunu 12 Kıbrıslı Türk ve 12 Kıbrıslı Rum’a staj yapma imkânı sağlanacak.
Eylül 2015-Nisan 2016 tarihleri arasında 3 ayı geçmeyecek aylık 500 Euro ödemeli şekilde planlanan programda başvurular 4 Eylül’e kadar sürecek ve Kıbrıslı Türkler Rum toplumunda; Kıbrıslı Rumlar da Türk toplumunda staj yapma olanağı elde edecek.
Ara bölgedeki Chateau Status restoranda konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve Rum kesiminden “Kıbrıs Sanayi ve Ticaret Odası” Başkanı Manthos Mavromatis katılarak programla ilgili bilgi verdi. 
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Mavromatis, Kıbrıs sorununda eşsiz bir fırsat yakalanan dönemde ortak hedef barış ve çözümün yakalanacağına olan inancını dile getirdi ve odalar olarak çözüme katkı destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
KTTO Başkanı Fikri Toros da iki odanın sıkı işbirliğinin devam ettiğini belirterek, Kıbrıs’ta bugün yeniden başlayacak müzakere sürecinde iki liderin çözüm çabalarına destek verdiklerini ve bugünün tüm Kıbrıslılar ve gelecek nesiller için yeni bir başlangıç olmasını diledi.
Toros, müzakerelere katkı yapma yanında odaların günlük hayata dair sorunlar üzerine de eğileceğine işaret eden Toros, halklar arasında güven yaratılması için çalıştıklarının herkesin malumu olduğunu kaydetti.
Projeyle ilgili daha detaylı bilgi ve başvuru formları www.ktto.net ve Ticaret Odası’ndan 2283760 numaralı telefondan Şaziye Altuner’e ulaşılarak elde edilebiliyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474