banner564

“Göstermelik bir manevra”

BKP lideri İzzet İzcan, Serdar Denktaş’ın istifasını değerlendirdi

“Göstermelik bir manevra”
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkan İzzet İzcan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın istifasının göstermelik bir manevra olduğunu ileri sürdü.
İzcan, Denktaş’ın istifası ve Kıb-Tek’te yaşananları değerlendirdiği basın toplantısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İzzet İzcan, Denktaş’ın, Türkiye Cumhuriyeti yardım heyetine “işimize karışıyor” suçlaması yaparken bile çarpık yapıyı değil, bu yapının başındakileri hedef aldığını dikkat çekti. İzcan, “Siyasiler itibarsızlaştırılmıştır diyen Denktaş bilmelidir ki itibarsızlaşan halka yalan söyleyen, verdiği sözleri tutmayan ve halkın iradesini manipüle eden siyasetçilerdir” dedi.

“KIB-TEK’teki özerklik değil partizanlıktır…”
KIB-TEK’te yaşananlara da değinen İzzet İzcan, “Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun yaptıkları özerklik değil, partizanlıktır” dedi.
İzcan, “KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı, hükümeti, Başbakanı ve Maliye Bakanını iş bilmemekle, kurumu sabote etmekle suçluyor; hükümetse onu görevden alamıyor. Kurum denetimi kabul etmiyor, ben özerkim diyor” ifadelerini kullandı. Elektrik kurumunun görevinin halka ucuz, sürekli ve güvenli elektrik sağlamak olduğunu dile getiren İzcan, kurumun ve sendikanın kendi ayrıcalıklarını ve bir takım çıkar odaklarının menfaatlerini korumaya çalıştığını iddia etti.
Parlamento ve hükümetin son kullanım tarihinin geçtiğini ileri süren İzcan, “Miadını doldurmuş, statükocu partileriler ne lider değişikliği, ne de göstermelik tüzük değişiklikleri ile alternatif olamazlar, değişimi sağlayamazlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473