banner564

‘Büyük endişe var’

Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştüğünü belirten AKEL Lideri Kiprianu “Gelecek yıl Özersay’ın seçilmesi halinde işler zorlaşacak” dedi

‘Büyük endişe var’
banner598

   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştüğünü açıklayan Rum Komünist AKEL Partisi lideri Andros Kiprianu, Akıncı’nın, mevcut gidişat konusunda büyük endişe içerisinde olduğunu söyledi.

   Kiprianu, KKTC’de 2020’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını, kişisel bir sorunu olmamasına rağmen Kudret Özersay’ın seçilmesi durumunda Kıbrıs sorununun çözümü açısından işlerin daha da zorlaşacağına iddia etti.
   Andros Kiprianu, “Kathimerini” gazetesinde yer alan söyleşisinde Kıbrıs sorunu, enerji konuları ve Kıbrıslı Türk Niyazi Kızılyürek’in AP adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.
   AP seçimlerinde KKTC yerine Güney Kıbrıs’ta ikamet etmekte olan bir Kıbrıslı Türk’ü, Niyazi Kızılyürek’i seçmelerinin sebebinin, KKTC’deki bazı kesimlerin, “iki sandalyenin kendilerine ait olduğu ve içişlerine karışıldığı iddialarında bulunmalarını önlemek amacını taşıdığını” ifade eden Kiprianu, Kızılyürek’le aynı vizyonu taşıdıklarını ve Kıbrıslı Türklerle ortak mücadeleye sahip oldukları mesajını da vermek istediklerini vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473