banner564

 ‘Caydırıcı güç’ 

Rum Savunma Bakanı Angelidis, Yunanistan’la askeri ilişkilerin ‘yükselmekte’ olduğunu açıkladı

 ‘Caydırıcı güç’ 
banner598

   Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis, Güney Kıbrıs’ın Yunanistan ve diğer ülkelerle “savunma” ilişkilerinin “yükselmekte” olduğunu, bu ilişkilerin Güney Kıbrıs’ın “caydırıcılık gücünü takviye ettiğini” söyledi. 

   Savvas haftalık Simerini gazetesine verdiği özel demeçte, Rum-Yunan “Ortak Savunma Doktrini”nin daha aktif hale getirilmesi konusunda ise Angelidis, “Bir işbirliğinde ilanlar veya reklamlar önemli değildir. Önemli olan içerik ve uygulanması için pratikte yapılanlardır” ifadesini kullandı.
   Bu çerçevede Rum -Yunanistan savunma bakanlıkları arasında yılda iki kez RMMO ile Yunan Genelkurmaylığı subaylarının da katılımıyla genişletilmiş görüşmeler yapıldığını, RMMO subaylarının Yunanistan’da, Yunan subaylarının da Güney’de icra edilen çeşitli hava-deniz, arama-kurtarma tatbikatlarına katıldığını hatırlatan icra edilen tatbikatlara katıldığını belirten Angelidis şunları ekledi:
   “Her türlü meydan okumaya soğukkanlılıkla ve herkese, Kıbrıs sorununun çözümünün diyalog ve iyi niyetle başarılabileceğini hatırlatarak cevap veriyoruz.”
    Savvas Angelidis Güney Kıbrıs’ın çeşitli AB üyesi ve bölge ülkeleriyle yaptığı ikili veya üçlü işbirliği anlaşmalarının “ülkenin caydırıcılık gücünü takviye ettiğini ve jeopolitik değerini yükselttiğini” söyledi.
    RMMO’nun teknolojik açıdan çağdaş, esnek, yarı-profesyonel ordu haline getirilmesi hedefiyle 2016’da başlatılan ve 15 yıl sürecek reorganizasyon-modernizasyon çalışmalarının istikrarlı ilerlediğini söyleyen Angelidis askerlik süresini 14 aya çekmesi ile 3 bin 90 profesyonel sözleşmeli asker (kadınlar da dahil) almakla 15 yıllık projenin 5 yıllık ilk aşamasını tamamlamakta olduğunu söyledi.
   Angelidis ABD’nin silah satışı konusunda Güney Kıbrıs’a uygulamakta olduğu ambargonun kaldırılması yönündeki çabalar sorulduğunda ise ambargonun kaldırılması kararının ABD’nin vereceği bir karar olduğuna, kendilerinin ancak “Her fırsatta ABD’li yetkililerle bu talebi hatırlatmak” olduğunu söyledi, şunları da ekledi:
“Ancak, eylemlerimiz ve hareketlerimiz konusunda detaya girmemiz hiçbir maksada hizmet etmez. Savunma Bakanlığı ile ilgili konuların hassas, dikkatli yönetilmesi gereken konular olduğu genel görüşüne sahibim. Halkın çevresinde olup bitenden haberdar olma hakkına saygı duyuyorum. Esasen gece-gündüz onların güvende olmaları ve öyle hissetmeleri için çalışıyoruz. Bu da büyük ölçüde basından uzakta başarılır.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473