banner564

Çözüm istenci yinelendi

CTP ve AKEL Lefkoşa İlçe Örgütleri Güney Kıbrıs’ta piknik düzenledi

Çözüm istenci yinelendi
banner598
 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve AKEL Lefkoşa ilçe örgütleri önceki gün Güney Kıbrıs’ta piknik düzenledi. CTP’den yapılan açıklamaya göre, Kalihorio köyünde yapılan piknikte Kıbrıs şarkı ve halk oyunları sergilendi.
   Çok sayıda üyenin katıldığı etkinlikte CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit ve AKEL Lefkoşa İlçe Sekreteri Hristos Hristofidis birer konuşma yaptı.
   Konuşmalarda Akdeniz’de yaşanan sondaj gerilimi ile ardından Limasol’da Kıbrıslı Rum çözüm güçlerine yapılan saldırıya değinildi.
Rifat Arşehit, konuşmasında, ‘Mehter Marşı krizi’ ve Limasol’da federasyon isteyenlere saldırıların yapıldığı bir zamanda iki partinin düzenlediği ortak pikniğin öneminin bir kat daha arttığını ifade etti.
   Özellikle görüşmelerde kriz yaşanan dönemlerde barış karşıtlarının boş durmadğını belirten Arşehit, toplumların moralini bozmak, barışa olan inancı zayıflatmak ve iki toplumun yakınlaşmasını engellemek için her türlü manevranın yapıldığını savundu.

Hristofidis: Mesajı bir kez daha göndermek istiyoruz
AKEL Lefkoşa İlçe Sekreteri Hristos Hristofidis ise, sayıları yaklaşık bir milyon eden Kıbrıslı Rum ve Türklerin oturup anlaşamazsa, ülkeyi ileriye götüremezse, yabancı müdahalelerin, milliyetçiliğin, şovenizmin ve faşizmin yol açtığı acıları bunca yıldır çeken Kıbrıs’a yazık olacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473