banner564

Destek verdi

Eski müzakereci Çelebis “Halk doğru çözümü onaylamaya hazır” dedi

Destek verdi
banner598

AKEL Polit Büro üyesi ve eski müzakereci Tumazos Çelebis, halkın büyük bir çoğunluğunun olgun olduğunu ve Kıbrıs sorununun doğru çözümünü onaylamaya hazır olduğunu söyledi.
Haravgi Gazetesi’nin haberine göre, Çelebis, AKEL’in düzenlediği bir etkinlikte yaptığı konuşmada, çözümün içeriği için gerek Kıbrıs Türk, gerekse Rum tarafınca samimiyet gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, AKEL’in, bu kez arzu edilen sonuca varılacağı umuduyla yeniden başlayan müzakere sürecine destek vereceğini kaydetti.
   Çelebis, federasyonun iki düzeyli iktidar anlamına geldiğini ve bu iktidarın, merkezi hükümet ile bölgeler olarak ikiye ayrıldığını, iki bölgeliliğin de federasyonda iki bölge olacağı ve her bölgenin, kendi bölgesini yöneteceği anlamını taşıdığını, iki toplumluluğun ise, her iki toplumun federal kararlara ve organlara aktif bir şekilde katılım yapacağı anlamına geldiğini belirtti.
   Çelebis, ekonomik krizin de çözümü gerektirdiğini ve çözümün, ekonominin düzelmesine ivme kazandıracağını söyledi.

Akel için öncelikli

   AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da, doğru çözümün AKEL için öncelikli olduğunu belirtti.

Kiprianu, Rum tarafının, Kıbrıs halkının menfaatine olmayacak tezler arasında “emeklemesini” kabul edemeyeceklerini ve “öylesine bir çözümü” de reddedeceklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474