banner564

DİKO-ELAM ortaklığı

Güney Kıbrıs’ın 2 fanatik partisi ‘birleşmenin yollarını’ arıyor

DİKO-ELAM ortaklığı
banner598
 Güney Kıbrıs’taki başkanlık seçimlerinin ilk tutunda ortaya çıkan sonuçları değerlendiren DİKO lideri Nikolas Papadopulos’un, terör örgütü ELAM ile birleşme konusunda adımlar attığı bildirildi.
   Alithia gazetesi, Başkanlık seçimlerinin ikinci tutu için DİKO’dan destek isteyen Rum lideri Nikos Anastasiadis ile AKEL’in desteklediği Stavros Malas’a olumlu bir karşılık verilmediğini açıkladı.
   Alithia, “Farklı Bir Devir, Yeni Koşullar – İlk Kez Eski İşbirlikleri Olmadan İkinci Tur Seçimlere Gidiyoruz” başlıkları altında verdiği haberinde, her iki adayın, en büyük oy çekme alanı olarak gördükleri merkez partilerle telefon ve temas trafiğinde bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını yazdı.
   Anastasiadis ve Malas’ın merkez partilerle temaslarının formalite icabı gerçekleşmekte olduğunu belirten gazete, ELAM’ın yükselişini gören DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ve diğer partilerin, Kıbrıs sorunundaki ortak görüşleri temelinde tek bir partide birleşme olasılığını ele almakta olduklarını iddia etti.
   Gazete, DİKO’nun dün işbirliği kapısını her iki adayın yüzüne resmet kapattığını, buna da gerçekçe olarak Kıbrıs sorunu gibi önemli konulardaki görüşlerinin her iki adayla da uymadığını gösterdiğini yazdı.
   DİKO Yürütme Kurulu dünkü açıklamasında, partinin görüşlerinin, Kıbrıs sorunu ve diğer önemli konularda her iki adayın görüşleriyle uyumlu olmadığı, bu adayların desteklenmesinin partiyi destekleyenlere saygısızlık teşkil edeceğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474