banner564

Diplomatik baskın

Anastasiadis, üçlü görüşme öncesinde BM Genel Sekreteri ile bir araya geldi

Diplomatik baskın
banner598
  New York’taki temaslarına başlayan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün Birleşmiş Milletler (BM )Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile biraraya geldi. BM Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme Kıbrıs saatiyle 21.40’ta başladı.
   Anastasiadis, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada; 25 Eylül’de gerçekleşecek olan 3’lü toplantı için hazırlık yapılacağını söyledi.
   Anastasiadis; görüşme kapsamında, açık konulara ilişkin Rum tarafının görüşlerini ortaya koyma imkanının bulacağını belirtti.
   Bu arada Anastasiadis’in,  Güvenlik Konseyi’nin daimi 5 üyesi onuruna bugün bir yemek vereceği bildirildi.
  Anastasiadis ayrıca, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, Yunanistan Başkanı Aleksis Çipras ile de bir araya gelecek. Anastasiadis’in, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşecek. 
   Anastasiadis’in, 22 Eylül’de BM Genel Kurulu’nda konuşacağını ve ardından da basın toplantısı düzenleneceğini belirten Rum ajansı, Kıbrıs Bankası Başkan Yardımcısı Wilbur L.Ross, Exxon Mobile Başkanı Rex.W.Tillerson, Libra Group CEO’su Yeorgios Logothetis gibi ekonomik unsurlarla da önemli temaslarda bulunacağını belirtti. 
   Habere göre Anastasiadis, Amerikan-Yahudi Komitesi’ndeki etkinlikte de konuşma yapacak. 


Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2016, 03:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474