banner564

Durum karmaşık

AKEL lideri Kiprianu, Anastasiadis’in ‘İki bölgeli, iki toplumlu federasyon istediği konusunda ikna olmadığını’ açıkladı

Durum karmaşık
banner598

    Rum Komünist AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs’la ilgili atadığı geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un taraflar arasında aramakta olduğu “referans şartlarıyla” birlikte, durumun daha da karmaşık hale getirdiğini söyledi.

   Haravgi gazetesinin haberine göre; Radyo Astra’ya açıklamalarda bulunan Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, Kıbrıs sorununun çözüm hedefi konusunda tutarsız olduğu konusunda eleştirdi.
   Anastasiadis’in sözel aşamada iki kesimli iki toplumlu federasyonu tartıştığı konusunda güvence veriyor olabileceğini, fakat artık ikna edici olmadığını da söyleyen Kiprianu, geçtiğimiz Mart’tan bu yana Rum liderinin farklı bir çerçeve aradığını ve bunun birçok kişi tarafından da belgelendiğini ifade etti.
   Kiprianu “bize federasyon olduğunu söyleyecekleri, fakat konfederal unsurlara veya iki devlet çözümüne sahip olan bir çözüme ulaşılmamasını diliyorum”dedi.
   Gazete, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu başkanlığındaki parti heyetinin, bir dizi temasta bulunmak için bugün New York’a hareket edeceğini de aktardı.
   Gazete parti heyetinin New York’ta BM Genel Sekreterinin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Rosemary Di Carlo, BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin temsilcileri, Başpiskopos Dimitrios ve Amerika’daki Rumlarla temaslarda bulunacağını ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474