banner564

Eide geliyor

Müzakereler, bayramdan sonra yoğunlaşacak

Eide geliyor
banner598
   Birleşmiş Milletler (BM )Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin önümüzdeki hafta Ada’ya geleceği, 7 Ekim’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le ayrı ayrı görüşeceği, liderlerle ortak görüşme de planladığı haber verildi. 
   Fileleftheros gazetesi “Yeni Usule Işık... BM’nin Köprü Kurucu Fikirlerle Müdahiliyetini İzah Etmeyi Buttenheim Üstlendi” başlıklı haberinde BM’nin, Eide’in Ada’ya gelişi öncesinde dolaylı görüşmeler gerçekleştirmekte olduğunu yazdı. 
   BM’nin bu aşamada, müzakerelerin yeni aşamasına müdahiliyetini anlatmaya çalıştığını duyuran gazete, Eide’in, müzakerelerin herhangi bir aşamasında köprü kurucu öneriler sunmak için her iki tarafın da rızasını aldığını belirterek bunun, BM’nin müdahiliyetini değiştirdiğini ve Eide’in grubuna, bağlayıcı olmayacak fikirler sunma olanağı tanıdığını kaydetti. 
   Gazeteye göre, yeni aşamanın hazırlıkları ve usule ilişkin görüntünün netleştirilmesi çerçevesinde Genel Sekreter’in Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim iki tarafın müzakere gruplarıyla ayrı ayrı temaslara başladı. Dün Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ve müzakere grubu ile görüşen Buttenheim bugün de Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis ve ekibiyle görüşecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473