banner564

Eide işini biliyor

Müzakerelerin ikinci yılı münasebetiyle liderlere şampanya ikram edildiği bildirildi

Eide işini biliyor
banner598
 Kıbrıs sorununa çözüm bulunması amacıyla yürütülen müzakerelerin ikinci yıldönümü münasebetiyle KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis’e, Birleşmiş Milletler (BM) genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından şampanya ikram edildiği bildirildi.
   Politis gazetesi “Şampanya...Yıldönümü-Görüşmelerdeki Ortam İyileşmiş Ancak Hala Yol Var” başlıklı haberinde, Kıbrıs müzakerelerine yer verdi. 
   Gazete elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak, liderler tarafından yürütülen müzakerelerdeki ortamın iyileşmiş olduğunu ancak bunun, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadias arasındaki ilişkilerin tamamıyla düzeldiği anlamına gelmediğini yazdı. 
    Gündemde bulunan konuların dışında, görüşmelerin bugün hareket ettiği zor ortamın ve her ikisinin de diğer taraf için yaptığı açıklamaların, liderleri yeteri kadar meşgul ettiğini yazan gazete, önümüzdeki günlerdeki çalışmaların yoğun olacağını çünkü gelecek çarşamba günü yapılacak liderler görüşmesinin olumlu sonuçlanması perspektifinin var olması amacıyla ele alınacak çok şeyin bulunduğunu belirtti. 
   Gazete aynı haberinin içerisinde, müzakerecilerin dün bir araya geldiğini, gelecek Salı günü ise yeniden görüşeceklerini yazdı. 

Çözüm mümkün

   Haravgi gazetesine göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Doğu Akdeniz Bölümü yetkilisi yaptığı açıklamada, İngiltere Hükümeti’nin “Ada’nın yeniden birleşmesi için Kıbrıs’taki liderler arasındaki müzakerelerin yeniden başlamasını memnuniyetle karşıladığını” ifade etti. 
   İngiltere’de yaşayan Rumların, İngiltere Başbakanı Theresa May’e gönderdiği mektuba yanıt niteliğini taşıyan açıklamasında, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Doğu Akdeniz Bölümü yetkilisi, Hükümetin, 11 Nisan’da, yeniden başlayan Kıbrıs sorunu çözüm müzakerelerini selamladığını ayrıca Ada’nın yeniden birleşmesi için önemli bir fırsat penceresinin bulunduğu konusuyla hem fikir olduğunu belirtti. 
   İngiliz yetkili açıklamasında ayrıca, süregelen taahhüt ve siyasi iradeyle birlikte anlaşmanın mümkün olduğuna da inandıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474