banner564

Elam’a kızdı

Rum Dışişleri Bakanı “Okullarda neyin öğretileceğini yasayla belirleyen bir başka ülke görmedim”dedi

Elam’a kızdı
banner598
 Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis “okullarında ne öğretilmesi gerektiğini yasayla belirleyen bir yabancı ülke daha görmedim” dedi.
   Kathimerini gazetesine yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın tepkisine değinirken “22 aylık müzakerelerden sonra Başkan Anastasiadis’in ve müzakerecisinin niyetini sorgulamaması gerekirdi” diyen Kasulidis  “Kıbrıs sorununa iki bölgeli iki toplumlu federasyon temelinde çözüm için birlikte çalıştığımız konusunda şüphenin izi bile olmamalıydı. Bu olayı Türkiye’nin, askerlerin ve garantilerin kalması lehindeki argüman sadağına eklemek için istismar etti” iddiasında bulundu.
   Kasulidis, “Bazı milletvekillerinin – ki bazıları benim partimden (DİSİ)- çekimser oy kullanma tuzağına düşmüş olmasından dolayı üzgünüm. Ancak DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, meclis kararını sebepsiz ve zamansız bularak parlamento düzeyinde ve diğer gerekli girişimlerde bulunmasını destekliyorum” ifadelerini kullandı.
   Anastasiadis’in “ülkeyi yeniden birleştirme çabalarını ne durdurduğunu ne de azalttığını” söyleyen Kasulidis “aksine, böyle bir şey yapmak için bahane arasaydı, yapardı” dedi.
   AKEL’in, Kıbrıs sorununun ana iç yönleri üzerinde Cenevre’den öncesinde paket olarak uzlaşı sağlama olanağı olduğunu değerlendirip Anastasiadis’i, bunu yapmaya çağırdığı hatırlatıldığında Kasulidis Ocak ayında Cenevre’de yapılan görüşmeler sırasında Kıbrıs sorunundaki olumlu ve destekçi tavrından dolayı AKEL’e teşekkür ettiğini söyledi, özetle şunları ekledi:
   “AKEL sorumluluk sahibi bir parti. Bu söylediklerinizi size kim söyledi veya nasıl dile getirildi bilmiyorum ancak zannederim Başkan Anastasiadis’in güya oyalamaya oynadığı sonucuna varmak doğru olmaz. Başkanlık seçimleri yaklaştığı için tavır değiştirenin kim olduğu belki AKEL’den de hükümetten de olmayan üçüncü birine sorulmalı. Başkan Anastasiadis’in önümüzde bir yıl varken seçim propagandası dönemine bu kadar erken girmeye ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Nikos Anastasiadis’in önceliği, tarihin ve mevcut fırsatın çağrısına kulak vererek Kıbrıs sorununun çözümüdür.”

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474