banner564

Esas tepkisi NATO’ya

Akel lideri Kiprianu, iktidardaki DİSİ’yi, tarihi tahrif etmek ve Gevşek Federasyona yönelmekle suçladı

Esas tepkisi NATO’ya
banner598
    AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, DİSİ’nin iktidara gelmesiyle birlikte, Kıbrıs tarihinin tahrif edilmesi yönünde çalışmaların başlatıldığını savundu. 
   Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Haravgi gazetesi; “Tarihin Revizyonu, Geleceği ve Gelecek Dönemde İktidardakilerin ‘Gevşek Federasyon’ Fikirlerini Kabul Etmesi İçin Halkta Suçluluk Yaratmayı Hedefliyor” başlıklı haberinde, Kiprianu’nun Barış Harekâtı’nın yıldönümü nedeniyle  Livadia’daki “Kayıplar” meydanında gerçekleştirilen etkinlikte söylediklerine yer verdi. 
   Habere göre Kiprianu; “Bunca yıl cezalandırılmamış suç vardı. Şimdi suçlusu ve azmettiricisi olmayan suç olacak. İhanete uğramış bir halk olacak, ancak ortada ne hain olacak ne ihanet” dedi.   Kiprianu, 40 yıl sonra Kıbrıs’ın yakın tarihinin, özellikle de 1974’ün yeniden yazılmaya ve tersine çevrilmeye çalışıldığını belirterek, bu kez hedef tahtasına, 1974’ü yaşamamış genç neslin alındığını ve birilerinin tarihi, sağ görüşe uygun olarak yeniden yazmaya çalıştığını söyledi.
   Kiprianu konuşmasını şöyle sürdürdü: 
    “Ancak tarihin yeniden yazılmasında hedef geçmiş değil gelecektir. DİSİ hükümeti Kıbrıs’ın NATO’ya bağlanması tezini geçirebilmesi için tarihi tersine çevirmeye ve NATO’yu Kıbrıslıların vicdanında aklamaya çalışıyorlar”

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2014, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474