banner564

‘Espero’ ile geldi

İtalya Deniz Kuvvetleri Amirali Cottini Larnaka’da

‘Espero’ ile geldi
banner598
  İtalya Deniz Kuvvetleri Amirali Andrea Cottini’nin , Güney Kıbrıs’ı ziyaret ettiği ve Rum Savunma Bakanı  Hristoforos Fokaidis’le görüştüğü bildirildi.
    Rum basını,  Cottini’nin,Larnaka limanında demirlemiş olan “Espero” isimli İtalyan Firkateynini ve Güney Kıbrıs’ın PESCO’nun hizmetine sunmayı önerdiği Zigi Askeri Deniz Üssünü ziyaret ettiğini belirtti.
   Fileleftheros gazetesi “Espero” Firkateyninin “Mistral” sınıfı bir gemi olduğunu belirterek geminin 28 Aralık tarihinden beri düzenlenmekte olan “Güvenli Deniz Planı” isimli bir tatbikatta yer almakta olduğunu, Larnaka limanına ise teknik sebeplerden demir attığını yazdı.
   Haberde, söz konusu “Güvenlik Deniz Planı’nın” İtalya’nın Akdeniz’deki çıkarlarını koruma, deniz iletişim hatlarının, İtalyan balıkçı gemilerinin ve sondaj platformlarının güvenliğini sağlama planını içerdiği vurgulandı.
   Öte yandan gazete, Fokaidis’in Güney Kıbrıs’ta bu yıl ikincisi düzenlenen “Savunma Politikası ve Uluslar arası İlişkiler” isimli panelde konuşma yaptığını ve Güney Kıbrıs’ın jeopolitik rolünün ve öneminin arttığını iddia ettiğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2018, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473