banner564

Güney’den ev almayın

Londra’daki emlak fuarına katılan Rumlara ‘aldatılmış’ İngilizlerden beklenmedik protesto eylemi

Güney’den ev almayın
banner598

  Londra’da düzenlenen emlak fuarına katılan Rum müteahhitlerin; beklemedikleri bir protesto eylemiyle karşılaşarak şaşkına döndüğü bildirildi.

   Fuar alanında ‘Kıbrıs Cumhuriyeti bölgesinden ev almayın’ pankartlarıyla eylem yapan İngilizler, 2005 yılından beri uğradıkları haksızlığın giderilmediğini belirterek, Rum Yönetimi’ni ‘yaşanan sahtekarlıklar’ karşısında sessiz kalmakla suçladılar.
   Pissuri bölgesinde satılan mülklerin bir kısmının kısa sürede yıkılmaya yüz tuttuğunu, bazı evlerin ise 2 farklı kişiye satıldığını belirten İngiliz protestocular, Rum sigorta şirketlerinin de yaşananlar karşısında kayıtsız kaldığını söylediler.
   Prosto eylemi yapanların sözcüsü  O’Dwyer, uğradıkları haksızlıklar karşısında tam 14 yıl sabırla beklediklerini, fakat hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi.  O’Dwyer, bu durumu protesto etmek amacıyla Olimpia Emlak Fuarı önünde toplandıklarını ve bazı İngiliz yayın kuruluşlarının da bu eyleme ilgi gösterdiğini belirtti. 
   Emlak fuarına katılan Rumlar da, bu şok eylem nedeniyle İngilizlere yönelik mülk satışında ciddi sıkıntıların yaşanacağına dikkat çekti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473