banner564

Hayaller birikiyor

LTB ile YDÜ işbirliğinde kurulan Oyuncak, Kitap ve Kıyafet Kumbarası’nda biriken ürünler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi

Hayaller birikiyor
banner598

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) işbirliğinde, Lefkoşa’nın Terminal Bölgesi’ndeki Gazeteci Kemal Aşık Caddesi’nde kurulan Oyuncak, Kitap ve Kıyafet Kumbarası doldu.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar tarafından kumbarada biriktirilen oyuncak, kitap ve kıyafetler LTB aracılığıyla ihtiyacı olan vatandaşlara verilmek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SODAY) ile Sosyal Riskleri Önleme Vakfı yetkililerine teslim edildi.

YDÜ, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Evrim Çağan İlhan’ın, İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ufuk Altunç danışmanlığında, hazırladığı kumbara, “Hayalleri Biriktiriyoruz’’adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirildi.

 

Fellahoğlu: Sosyal dayanışma önemli

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu yaptığı açıklamada, vatandaşları toplumsal ve sosyal sorumluluğa davet etmek adına atılan bu adımın küçük ancak çok anlamlı olduğuna vurgu yaptı. Fellahoğlu, sosyal dayanışmanın erozyona uğradığı ve bireyselciliğin ön plana çıktığı bir zamanda böyle adımların atılmasının toplumsal dayanışmaya dikkat çektiğini belirtti.

Kumbaraya eşyalarını bırakarak duyarlılık göstereren vatandaşlara da teşekkür eden Fellahoğlu, bireyselciliğin bırakılarak toplumsal ve sosyal konulara önem verilmesini temenni etti. Fellahoğlu bu kapsamda ilgili sivil toplum örgütleri ile ihtiyacı olan herkese sahip çıkarak yardım etmeye devam edeceğini kaydetti.

SODAY Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Dinçoğlu ise giderek artan yoksullukla mücadele verdiklerini belirtti. Dinçoğlu bu kapsamında sosyal sorumluluk bilinç ile kumbara projesine destek veren LTB Başkanı kadri Fellahoğlu ve projenin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek Fellahoğlu’na plaket takdim etti.

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Asbaşkanı Ayşe Serhat da projede emeği geçenlere ve LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’na teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2014, 01:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474