banner564

‘İhanet belgeleri adada’

Yunanistan, 15 Temmuz 1974 darbesiyle ilgili dosyaları Rum Meclisine verdi

‘İhanet belgeleri adada’
banner598
Yunan Meclisi Özel Araştırma Komitesi’nin “Kıbrıs Dosyası” için topladığı gizli belgelerin kopyalarını içeren 11 kolinin Rum Meclisi’ne teslim edildiği ve yüksek korumalı bir odaya yerleştirildiği haber verildi.
   Gizli belgelerin resmi teslimi dün Rum Meclisi’nde düzenlenen ve Yunan Meclis Başkanı Nikos Votsis’in de katıldığı bir törenle yapıldı. Belgelerin orijinallerinin Yunan Meclisi’nde tutulacağı kaydedildi.
   Resmi teslim törenine Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos ve eski bakanlarla, milletvekilleri katıldı. 
   Teslim edilen 11 koli içerisinde Yunan Meclisi Özel Araştırma Komitesi’ne verilen 88 ve alt komiteye sunulan 45 ifadenin yer aldığı 134 dosya bulunduğu kaydedildi. 

Voutsis:Garantisiz çözüm

   Rum Meclisi’nin dünkü özel oturumunda konuşan Yunanistan Parlamentosu Başkanı Nikos Voutsis, işgal ordusu  ve garantiler olmadan  Kıbrıs sorununa ‘adil’ bir çözüm bulunmasını istedi.
   Temsilciler Meclisi’nin dünkü özel oturumunda konuşan Voutsis, Kıbrıs Dosyası ile ilgili belgeleri Meclis’e iade etti.
    “Bu gün bir konunun süreci tamamlanıyor ve yeni süreçlerin başlaması zamanı geldi” diyen Voutsiz, insanlara sözkonusu belgelere yakın gelecekte erişim sağlanacağını belirtti.
    Yunanistan Parlamentosu’nun Kıbrıs Dosyası’nın hazırlanması süreci sırasında büyük eksikliklerle karşı karşıya kaldığını ifade eden Voutsis, Yunan Meclisi’nin konu üzerine her hangi bir yasa onaylamadığını söyledi.
    Rum Meclis Başkanı Demetris Şilluris ise konuşmasında, yapılan özel törenle Kıbrıs Dosyası’nın iade edildiğini tarihi bir olay olarak niteledi.Belgelerin tarih açısından önemli olduğuna işaret eden Şilluris “ancak darbe ve Türk işgalinden dolayı yaratılan acıları ve olumsuz sonuçları tedavi etmeyecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474