banner564

İltica önerdi

ELAM Başkanı Hristu, Kıbrıslı Türkleri ‘Üniter Kıbrıs Cumhuriyeti’ne’ katılmaya davet etti

İltica önerdi
banner598
Fileleftheros’a konuşan, ELAM Başkanı ve Rum Başkan adaylarından Hristos Hristu olay açıklamalar yaptı. Kıbrıs’ı Yunan ulusunun kopmaz parçası olarak gördüklerini söyleyen Hristu,  Kıbrıslı Türkleri Üniter Kıbrıs Cumhuriyeti’ne katılmaya davet etti.
Hristu açıklamasında şunları aktardı: “Kıbrıs’ı Yunan ulusunun kopmaz parçası görüyoruz. EOKA mücadelesi de Kıbrıs’ın, Helenizm’in geriye kalanıyla birleşmesi için verilmişti. Bir devlet kurma noktasına geldiysek, bu EOKA mücadelesinin sonucudur.  Bu devlet şu anda Kıbrıs Helenizm’inin Doğu Akdeniz’deki var oluşunun tek kalkanıdır. 
Bu dönemde, bir siyasi çizgi ile defakto birleşmeyi (ENOSİS)i başarmak istiyoruz. Yani Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’i ile temas eden MEB’ini ilan ederse ve Ortak Savunma Doktrini’ni fiiliyatta uygularsa, Avrupa pazarlarına doğal gaz taşıyarak Kıbrıs’ı Yunan toprağıyla birleştirecek East Med boru hattı aracılığıyla da Kıbrıs ile Helenizm metropolü arasındaki bağlar daha önce hiç olmadığı kadar güçlenecek.
Kıbrıslı Türkler ülkemizde gerçekten barış ve refah olmasını istiyorsa Türk rejiminin dişlilerinden uzaklaşmaları, üniter bir Kıbrıs Cumhuriyeti’ne katılmaları, siyasi ve medeni haklara sahip olacakları üniter bir devlette Kıbrıslı Rumlarla birlikte yaşamaları gerekir.  Ancak aynı zamanda yükümlülükleri de olacak.  Örneğin, yüzde 18’e devletin başkanı seçilme hakkı veren bir çözümü görüşmemiz akıl alır şey değildir. Bu her türlü demokrasiye aykırıdır.”

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474