banner564

İngiltere’ye ateş püskürüyorlar

Dışişleri Bakanı Nami’nin yurtdışı temasları, Rumlarım gündeminden düşmüyor

İngiltere’ye ateş püskürüyorlar
banner598
   Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin yurt dışı temaslarını gündemden düşürmeyen Rum tarafı, özellikle İngiltere’nin tavrına ateş püskürüyor. Rumlara göre, İngiltere Dışişleri bakanlığı, KKTC’nin statüsünü yükseltme girişimlerine de arka çıkıyor.
   Fileleftheros “Özdil Nami’nin Temaslarını Kapitalize Ediyorlar... İngilizler Sahte Devletin Yükseltilmesi Konusunda Türk Tarafına Arka Çıkıyor... Amerikalılar Kartlarını Kapalı Tutuyor” başlıklı haberinde, Türk tarafının, Nami’nin Londra temaslarından memnuniyet duyduğunu, ABD’nin ise Rum tarafından gelen tepkiler nedeniyle Nami’nin ziyaret programını netleştirmekten ısrarla kaçındığını yazdı. 
   İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın tavrından rahatsızlık duyan Rum yönetiminin, bunu en sert ifade etmenin yollarını aradığına dikkat çeken gazete Rum yönetiminin, “Londra’nın ve Washington’un tavrını –devam etmesi halinde- ‘stratejik müttefik’ gördükleri bir ülkeye büyük saygısızlık” gördüğünü belirtti. 
   Gazetenin haberinde özetle şu görüşlere yer verildi:
   “Amerikalılar; Nami’nin ABD’de yapacağı temasların düzeyi ve gerçekleştirileceği mekânlar konusunda kartlarını kapalı tutuyor. Amerikan hükümeti, Nami’yi Dışişleri Bakanlığı’nda ve Beyaz Saray’da kabul etme niyetiyle ilgili tepkileri aldı. Öğrendiğimize göre tepkiler yalnız Helen soydaşlardan gelmiyor. Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin Kıbrıs Haber Ajansı’na yaptığı; temasların Washington’da değil New York’ta yer alacağı açıklaması da dikkat çekicidir.”

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473